onsdag, augusti 29, 2001

Thailand 2001 - Dag 20

Phuket onsdag den 29 augusti


När man ser andra kulturer och lär sig nya seder känns tjafset i Sverige så obetydligt. I detta perspektiv ser man beteenden och skeenden på ett helt annat sätt. Annica Tigers sida. En mer inskränkt och komplexfylld människa får man leta efter. Jag kan bara skratta åt hennes skrifter. Men stackars den karl som är med henne. Jag får rysningar.

Jag har hittills inte sett så mycket av ”köttmarknaden” men här var det extremt. Totalt det omvända förhållandet. För medan det i resten av världen är så att killen raggar tjejerna och hon väljer är det tvärt om här. Om det kommer in en ensam kille (läs västerlänning) på en bar dröjer det inte länge innan han har sällskap. Huruvida dessa är prostituerade eller ej vet jag inte. Hursomhelst har jag fått höra att det för, det fall att vi skall kalla de prostituerade, inte fungerar så att man betalar för sig genom att ge dem cash utan det sker i form av att man betalar i barer och restauranger. Alltså är det inte så långt ifrån vad vi i västvärden praktiserar. Det är ju fortfarande killen som betalar på krogen och det är killen som förväntas att köpa presenter. Jämställdhet in my as. Dagens kvinnor i Sverige vill ha jämställdhet. Inget ont i det. Men samtidigt vill de behålla sin privilegierade ställning som kvinna genom b l a det jag beskrev ovan.

Men Nu skall jag inte orda mera om det. Jag är faktiskt på semester nu och tänker inte förstöra mitt humör med att tänka på ankdammens snedvridna debatt. För just nu är det lyx och flärd som gäller och jag mår j-ligt bra på det.


Tänker bara att glassa omkring, spendera pengar, äta gott, dricka gott, bada, älska och älska med min underbara tjej.

Jag älskar dig Theresia, du är bland det bästa som hänt mig trots alla snedsteg, trots våra meningsskiljaktigheter, trots att vi ibland blir fruktansvärt arga på varann. Puss på dig. Hela världen skall veta att du är underbar.

Inga kommentarer: