söndag, februari 08, 2009

Nojja

GOOGLE AUTOMATIC TRANSLATION TO ENGLISH

På en blogg nära dig läste jag idag följande. Mamman ifråga är en komplexfylld kvinna. Hon vill alltid vara perfekt och har alltid rätt och även om hon inte har rätt är det av största vikt att hon får sista ordet. Mestadels handlar dock komplexen om att hon i hennes tycke har en manig röst och ett manligt utseende och hon är fullständigt allergisk mot muntra kommentarer i detta avseende och i synnerhet detta med rösten.


Det är ju allmänt känt att barnen blir som föräldrarna, på gott och ont ärver de det vi gör och säger och i viss mån eventuell hjärnkapacitet. Det sociala arvet är synnerligen viktigt när det gäller hur man utvecklas. Detta nedan är ett skolexempel i grundläggande psykologi. Så här skriver mamman på sin blogg idag.

När min dotter var en månad ungefär, satt min mormor och höll henne.
Dottern skrek och min mormor sa:
"Hon har sin mammas röst!"
Min fd. man blev alldeles förförad.
"Det har hon inte alls. Den är mycket ljusare."
Jag hoppades att exmaken hade rätt.

Men igår säger dottern:
"Jag kan inte sjunga, för jag har en sån killig röst. Det sa en kille på skolan."
Jag blir så himla ledsen för hennes skull. Redan vid 9 års ålder får hon bekräftat att hon aldrig kan bli den perfekta kvinnan. Är man inte liten och späd med ljuvligt klingande stämma, så kan man aldrig bli det. Jag vet!

Första kommentaren från den näraliggande bloggens granne lät inte vänta på sig. Tilläggas bör att grannen inte direkt representerar idealet av miss universum och egentligen är det ju sig själv som hon pratar om i kommentaren

Ronja blev varse detsamma redan då hon var 6 år och det var en vuxen som uppmärksammade henne på hennes tillkortakommanden. Jag förstår precis vad du menar och det är FÖR JÄVLIGT!!!
Människor är dock grymma så det är kanske lika bra att vänja sig fortast kvickt? Men... Ja, jag vet inte vad jag ska göra mer än att beklaga... Blir så oerhört besviken bara!
Man ska vara väldigt varsam med vad man kläcker ur sig till andra. Egentligen är det där med att "väga sina ord på guldvåg" en bra regel, om än lite jobbig. Det här kommer följa din dotter för alltid och det kanske inte ens var illa menat egentligen…


Båda två sitter alltså och befäster något som inte ens tillnärmelsevis ligger sanningen nära. Den första mamman befäster redan i de första raderna att hon skäms över sin röst, att det var det hemskaste hon kunde tänka sig att hennes dotter skulle ärva, och det är inte konstigt att dottern tycker så som sin mamma. När jag var mera närvarande i dessa trakter och kring dessa människor var detta med rösten och utseendet ett samtalsämne som förekom nästan dagligen, i synnerhet rösten. Grannen spinner vidare och det är inget annat än sig själv hon pratar om och tycker synd om sig själv

Jag är glad att min dotter slipper sådana nojjor. Jag är så nöjd med mig själv. Det är min dotter också. På gränsen till övermodig och kaxig som få. Ifrågasättande och tänkande. Jag fattar bara inte var hon har fått sin spindelnojja ifrån. Jag vill minnas en hysterisk mamma.

Ja ja, kan jag få annat än ett perfekt barn när jag är så perfekt själv?

Så i all min perfektion har även jag en nojja, Jag undrar vilken stil som jag representerar för jag vill ju inte se ut som några av exemplen här nedan. Oj oj oj


12 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag är glad att min dotter slipper sådana nojjor. Jag är så nöjd med mig själv. Det är min dotter också. På gränsen till övermodig och kaxig som få. Ifrågasättande och tänkande. Jag fattar bara inte var hon har fått sin spindelnojja ifrån. Jag vill minnas en hysterisk mamma."


HELT KORREKT! BARNEN FÅR ALLA FINA GENETISKA BETINGELSER OCH FINA DRAG FRÅN SINA PAPPOR, OCH ALLA DÅLIGA GENETISKA BETINGELSER OCH DÅLIGA DRAG FRÅN SINA MAMMOR.

DE GODA DRAGEN SOM BARNEN FÅTT - SOM INTE DIREKT KAN HÄRLEDAS FRÅN PAPPAN - BEROR PÅ ATT MAMMAN INTE HAR NÅGRA DÅLIGA DRAG.

DET FINNS ETT BRA UTTRYCK SOM BESKRIVER DET OVANNÄMNDA!

"FAR ÄR RAR OCH MOR ÄR EN ORM"

SPINDEL- OCH ORMNOJA ÄR FREKVENT FÖREKOMMANDE BLAND KVINNOR. DETTA KAN HÄRLEDAS ÄNDA TILLBAKA TILL SVUNNEN TID DÅ EVA BEDROG SIN MAKE GENOM ATT ÄTA FÖRBJUDEN FRUKT FRÅN ORMENS OCH KUNSKAPENS TRÄD.

GUDS STRAFF BLEV ATT DET SKALL GÖRA RIKTIGT ONT FÖR KVINNAN NÄR HON SKALL FÖDA FRAM MANNENS AVKOMMA.

REDAN DÅ SKRIKER MAMMORNA HYSTERISKT, SÅ DET ÄR JU INTE KONSTIGT ATT BARNEN FÅR NOJJA ?!

mr. kolumnen sa...

Det ligger något i vad du säger :-)

Anonym sa...

Självklart :)

Jag vet att jag är bäst! En stor poet, och helt enkelt underbar på allt. Jag är en mästare, jag är bara så bra! Det finns ingenting som jag inte klarar av.

FY FAN VA JAG E BRA, HURRA HURRA HURRA....

Jag har gått runt med mina ungar i pungen alltsedan jag föddes, så det skall inte komma några kvinnor till mig och säga att jag inte kan ta hand om barn.

Jag ser kvinnan som en automat. Hon skall ha dasen uppkörd någonstans, och sedan - efter 9 månader - skall hon överlämna barnet till sin rättmätiga ägare, dvs. pappan.

Hon kan få fullmakt att amma, men det skall fanimej inte vara något tjat. För då får man byta ut kärringen och skaffa sig en annan slank och snygg hora.

mr. kolumnen sa...

Jag kunde inte sagt det bättre själv!

Anonym sa...

Jag blir glad över att för en gångs skull få medhåll.

Vad har "Din noja" att göra med massa bilder på dongar?

Jag kom ihåg när jag satt på en gammal kärring utanför Halmstad för ett par år sedan. Hon var tvungen att tjata på att jag skulle beställa upp en hel back öl från baren till hotellrummer alltmedan hon duschade. Hon stod i duschem i över 2 timmar innan hon kom ut och drack ur cirka 10-15 flasköl.

Sen sa hon: "Vill Du knulla?"

Jag gav henne i alla hål!

Hon ringde dagen efter.

Det var ingen dålig sak Du hade, och jag är riktigt övertygad om att det spände duktigt i anus på fanskapet :))) LOL !!!

mr. kolumnen sa...

Jag håller med dig på alla punkter!

Anonym sa...

Länge leve yttrandefriheten !

GUD BOR I PUNGEN. OCH NÄR GUD ÄR GLAD, SÅ RESER HAN SIG OCH BLIR HÅRD!

NÄR KROPPEN KÄNNER ATT GUD ÄR GLAD, SÅ VILL MANNEN LEKA PARKERINGSGARAGE!

DET ÄR DÄRFÖR SOM GUD HAR UPPFUNNIT KVINNANS PARKERINGSGARAGE.

MANNEN TYCKER OM ATT KÖRA FRAM OCH TILLBAKA MED SINA BILAR.

MANNEN TRYCKER GASEN I BOTTEN OCH DUNKAR GUDS STÖTFÅNGARE I PARKERINGSGARAGETS BOTTEN, FÖR ATT SNABBT LÄGGA I BACKEN, FRAM OCH TILLBAKA TILLS KVINNAN SKRIKER (i vanlig ordning )!

NÄR GUDAKOLVEN GÅTT VARM UNDER ETT PAR TIMMAR, SÅ SPOTTAR HAN I PARKERINGSGARAGET OCH EN KORT STUND DÄREFTER SÅ BÖRJAR JESUS ATT GRÅTA?!

ANLEDNINGEN TILL ATT JESUS BÖRJAR GRÅTA, ÄR FÖR ATT SMITTA KAN KOMMA IN I GUDAKOLVEN FRÅN KVINNAS PARKERINGSGARAGE.

DET ÄR DÄRFÖR SOM KVINNAN ALLTID SKALL UTFÖRA TARMSKJÖLJNING AV TJOCKTARMEN, SÅ ATT JESUS SLIPPER KÄNNA TORSK OCH FISKLUKT SOM SIPPRAR UT FRÅN PARKERINGSGARAGET !

Läs igenom det ovanstående, så förstår Ni att jag kan en hel del om det mesta. Man bör dock läsa det två gånger innan man förstår helheten i budskapet !

mr. kolumnen sa...

Jag förstår och jag håller med

Anonym sa...

Jag förstår också och håller också med.

Har Du något konkret att säga Dina läsare?

Anonym sa...

Ett tips kan vara sansade reportage om allt som har med komik, politik, religion, samhällsproblem, musik, datorer, resor... Ja allt som är av intresse.

Försök att göra en rannsakning av Dig själv och kom tillbaka med lite mera revolutionerande och egenhändigt gjorda texter. Inga "CITAT" som rör halva sidor från någon annans blogg !

mr. kolumnen sa...

Jag håller med om allt!

Anonym sa...

JESUS GRÅTER SKALL VARA SYNONYMT MED ATT JAG GÅR OCH PISSAR !

"JAAAG GÅR OCH PISSAAAR"

Nja, det var kanske inte så låten gick :) ?