lördag, februari 14, 2009

Alla hjärtans dag

GOOGLE AUTOMATIC TRANSLATION TO ENGLISH

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja precis....OCH!?... Vem fan bryr sej!!!

Ha en bra alla fjärtans dag!
Ähhh ha en bra dag...Alla dagar!!
Netta!

Anonym sa...

ETT BRA INLÄGG UTAN MASSA ONÖDIG TEXT :)

ETT HJÄRTA! Konkret. Pang bom!

Nu skall vi analysera Hjärt- och lungfondens officiella text från deras hemsida. Jag citerar med CITATIONSTECKEN ( " " ), och kommenterar med STJÄRNA ( * * )

DE SKRIVER FÖLJANDE:

-------
"Hjärt-Lungfonden är den största enskilda finansiären av landets oberoende hjärt-, kärl- och lungforskning."

*DET LÅTER TRYGGT*

"2008 delade vi ut 140 miljoner kronor."

* EN RIKTIGT ANSENLIG SUMMA ENLIGT MIN MENING *

"Tyvärr är det bara cirka 18 procent av de pengar som forskarna faktiskt söker hos oss."

* VAFAN??? REDOVISAR DE NÅGONSTANS HUR MÅNGA SOM FÅTT AVSLAG? VARFÖR ARBETAR DE INTE AKTIVT SJÄLVA MOT SERIÖSA FORSKNINGSINSTITUT FÖR ATT PROCENTUELLT DELA UT MERA? *

"Med andra ord tvingas vi säga nej till forskning som skulle kunna ge viktiga svar och rädda liv."

* NÄMEN-VA-FAN! DET VAR JU TYVÄRR BARA 18 % SOM SÖKTE I FÖRSTA MENINGEN, SÅ DÅ FINNS DET JU 82% ATT SÄGA JA TILL? VAR FINNS DE ANDRA PENGARNA? SKALL DOM ''RÄDDA LIVET PÅ DE ANSTÄLLDA TJÄNSTEMÄNNEN? *

"Hjärt-Lungfonden har inga statliga bidrag och är därför helt beroende av gåvor från enskilda människor och företag."

* DET BEROR PÅ ATT OM FOLK LEVER MYCKET LÄNGRE ÄN 65, låt oss säga till 85, SÅ SKULLE STATEN GÅ I KONKURS, hmmmm... STATSSKULDEN SKULLE ÖKA DRAMATISKT.. SÅ DÄRFÖR VILL INTE STATEN GE PENGAR *

"Därför är ditt stöd så viktigt."

* KAN MAN INTE SKICKA PENGARNA DIREKT TILL NÅGON FORSKARE ISTÄLLET?? *

"Du kan stödja forskningen på flera olika sätt. I vänstermenyn här på sidan finns flera alternativ som du kan läsa mer om. "

* JAG SKALL FÖRSÖKA UTRÖNA OM MAN KAN SKICKA SINA PENGAR DIREKT TILL DE FORSKNINGSINSTITUT SOM BEHÖVER PENGARNA. hmmmm. jag kanske är förvirrad ! BULLSHIT - JAG ÄR REALIST ! *

Anonym sa...

JAG HAR NU UTRETT MIN SISTA FRÅGA!

DET GÅR ATT SKICKA PENGARNA DIREKT TILL ETT FORSKNINGSINSTITIUT, MEN DETTA FRAMGÅR INTE AV HJÄRT OCH LUNGFONDENS SIDA!

DE ARBETAR MYCKET AKTIVT MED SIN MARKNADSFÖRING, MEN DELAR ENBART UT 18% AV SINA PRIVAT FINANSIERADE INTÄKTER, människor som ger en gåva vid sorg, dvs. de spelar på människors känslor osv....

OM DERAS SIFFRA 140 MILJONER STÄMMER, SÅ KAN DE DELA UT 778 MILJONER. Dvs 778 * 0,18 = 140 !!

HJÄRT OCH LUNGFONDEN SKALL DÄRMED BETRAKTAS SOM VILKET PYRAMIDSPEL SOM HELST OCH BOJKOTTAS !!!

SAMMA SAK GÄLLER FÖR INVESTOR, DÄR LÄNSSTYRELSEN GICK MED PÅ EN ÄNDRING AV STADGARNA (kalla fakta sände tror jag) SOM INNEBAR ATT DE KUNDE TA UT ENORMA SUMMOR, SOM EGENTLIGEN SKALL GÅ OAVKORTAT TILL SVENSK FORSKNING.... Förvaltningskostnader, kallade man det för, samtidigt som man la i högsta växeln på lyxyatchen :)))

Vilken Bluff !

Hohoho Hahaha !

PS
Göran Persson sa tidigare att familjen Wallenberg var viktig för det Svenska samhället... Och det tror väl fan det. Han är ju så mutad som man bara kan bli !!!

Det är därför som Göran Persson inte är "fräckats" LOL !

Eeehhh.... Jo det kanske ha är.... Det är jag som är förvirrad.... :)

Han står (stod) väl för solidaritet, jämlikhet och rättvisa...

LOL LOL LOL LOL LOL !!! Hohoho !

Tack för idag. Och tack för att Du blinkar med färgen (vitt - orange) på bloggen :)

mr. kolumnen sa...

Nu ska vi se här. Människan i föregående inlägg fortsätter sin förvirrade tankegång.

HÄR ÄR FAKTA

Hjärt och lungfonden har ett 90-konto. Dessa kontrolleras av en organisation som heter SFI. Enligt SFI:s regler måste organisationerna klart ange för bidragsgivarna vart pengarna ska gå. Minst 75 procent av de insamlade pengarna måste gå till ändamålet. Om en organisation låter mer än 25 procent av intäkterna gå till administration eller annat under tre år i följd återkallas kontrollgirokontot.

Anonym sa...

Eftersom det plingade till i RSS FEEDEN, så är jag helt enkelt tvungen att ge en replik.

Det är enkelt att kalla andra förvirrade, men det är svårare att inse att man själv kan vara det.

Nu går 18 % till ändamålet, och de måste tyvärr säga nej till en massa åtgärder som kunde RÄDDA LIVET på människor.

Hjärt och lungfonden har existerat under många år. Jag har insikt hur ledningen för denna organisation placerar sina pengar utomlands, och alla håller tyst.

Du måste väl inse ( i din förvirrade värld - eller är Du så naiv ) att de som är mutade, ingår i karteller, har uppdrag för Hjärt och Lungfonden, dvs. ekonomer och jurister, skulle vilja avslöja din uppdragsgivare?

Du måste väl inse att det - med ekonomers och juristers hjälp - går att frisera upp en balans- och resultaträkning, så att ändamålskravet uppfylls?

Ja just det ja. Nu gör Du mig till en samhällsfrånvänd individ, med konspirationstankar som snart springer omkring och jagar väderkvarnar eller slår ihjäl folk med järnspett på tågstationer!

Nä Du mannen. Så är inte fallet.

Men jag hoppas att Du snart kan göra några "egna" reportage, utan att hela tiden klicka in nyheter på bloggen från andra journalistorgan i vårt samhälle!?

Att andra har en välgrundad hypotes, behöver inte innebära förvirring. Om Du tar han på kalla fakta, så är folk förbannade på honom. Varför?

Jo därför han är som en "BLÅSLAMPA" i arslet på alla de som sitter och gottar sig i vår "DEMOKRATI"... Han själv kallar sig för grävande journalist, men är illa ansedd av de som är tillsatta inom stat, kommun och förvaltning för att han tar dem med fingrarna i syltburken.

Då måste ju han också vara förvirrad. Dvs. alla som ifrågasätter, måste ju vara förvirrade, så länge det inte är Herr Wojtek Wybraniec som någon enstaka gån kommer med någon flaskhalshypotes ?!

Tack i vart fall, för att Du har den inställningen som Du har till offentlighetsprincipen. Jag tackar även för att Du inte censurerar inlägg på bloggen, utan låter alla förvirrade få komma till tals.

:)

Anonym sa...

Jag har tänkt mycket på dessa senaste inläggen, och vill be så hemskt mycket om ursäkt för det tonläge jag har hållit på Din blogg.

Jag har kommit till insikten att det inte är en obligatorisk rätt för mig att kommentera på Din blogg !!!

Mot bakgrund av vad jag dessutom läst på denna blogg, så önskar jag skicka mina ödmjukaste kondoleanser, och vill samtidigt passa på att nämna att det inte varit min mening att i något hänseende skada, förhudmjuka, eller på något annat vis förstärka den vanmakt som Du kanske upplever mot bakgrund av det ovan anförda.

Nästa gång jag skriver på denna blogg, så skall jag kommentera sakligt, utan massa frivolter och utsvävande teser.

Jag tar sålunda tillbaka mina kommentarer i denna blogg; Men endast av det skäl att jag inte vill förstöra Dina egna preferenser angående hjärt- lungfonden. Inget annat!

Människor som på sina begravningar kanske skänker 10 tusentals kronor till denna organisation, är ju inte intresserade av att höra att represenTANTERNA använder stora delar av pengarna till marknadsföring och feta middagar.

Den bästa vägen till ett bra hjärta är:

1. Drick mycket vatten och ät fibrer.
2. Stressa inte
3. Var glad.
4. Motionera regelbundet.
5. Ät NYTTIG MAT
6. Jobba lagom.

Hela västvärlden dras med hjärtproblem! Varför?

De struntar i ovanstående 6 punkter.

Avslutningsvis kan det också vara imponerande att ställa upp ett inbetalningskort på en begravning, som minsann visar att man har skänkt "cancerfonden" eller "hjärt och lungfonden" 50.000 kr.

Enligt min mening är detta bara för att imponera på den omgivning som befinner sig där just för tillfället. Det är naturligt att födas, och det är naturligt att dö! Men det är inte naturligt att skänka pengar till fonder.

Och det är inte naturligt att röka, vräka i sig fet västerländsk mat, kröka, knarka och sitta still....

När människor kommer till den insikt ( vilket I-världen inte kommer att göra ) så kan dessa fonder läggas ned !

"De ska va gött att leva, annars kan de kuitta..."

Man kan bara ta fram sina längdåkningsskidor, ta med ungarna och bara vara ute i naturen en heldag... Det är kvalité. Långt bort från stress, feta restaurang besök, etc...

NU ÄR DET SPORTLOV, OCH DÅ SKALL JAG TA HAND OM MITT OCH UNGARNAS HJÄRTA !

Lev väl !