söndag, mars 01, 2009

Favorit i repris - Filosofiska grubblerier

GOOGLE AUTOMATIC TRANSLATION TO ENGLISH

2004-09-01

Alla företeelser, varje begrepp som vi kan bilda är det andras negation. De bildar ett par, en tes och antites. Syntesen är dock alltid något mer.

Exempel: orden ”kärlek”, ”hat” har ett ursprung i syntesen ”likgiltighet”, men den fulla sanningen kan inte förstås förrän nuet blir historia då tillvaron är teleologisk och ”ingenting kommer av ingenting”.

Sanningen är alltså transcendent och livet är i konsekvens att förakta, och leder enbart till alienation.

Wojtek Wybraniec
med lite hjälp

--------------------------------------------------------------

SMS imorse från Helen: ”Har ingen lust att ”knô” med alla dina andra kvinnor. Vänd dig till dem om du vill ha tröst och sällskap”

Utan att anlägga allt för metafysiska aspekter synes det ställt utom tvivel att hon agerar på ett utomordentligt ambivalent sätt. Kanske är det resultatet av emancipation, kanske diametralt den styrning hon utan att reflektera utsätts för. Jag finner i vart fall en diskrepans i beteendet gentemot mig, men det är klart, Minervas uggla börjar att flyga först när skymningen faller på.

Nu är det inte längre svårt att se kausaliteten. Det anmärkningsvärda är snarare att jag varit blind så länge. Fortsätt att petrifiera rådande ordning, själv intar jag attityden laissez-faire.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag återkommer med en kommentar senare med hänvisining till att jag och gänget drack sex flaskor rödvin igår samtidigt som vi filosoferade om jorden var platt, eller om jorden var rund, eller om vi alla uppfattade att jorden var platt, men att vi ansåg att den var rund, eftersom majoritetens uppfattning ligger i den riktningen. Diskussionen mynnade till slut ut i att vi var överens om att jorden var platt, eftersom det inte kändes runt när vi alla ställde oss upp för att pröva underlaget. Med stor samstämmighet kunde vi följaktligen konstatera att vi nått en vetenskaplig tes baserat på en empirisk undersökning.

Det bör tilläggas att Fredde hade en avvikande åsikt. Han tyckte att vi alla var dumma i huvudet och försökte hela tiden att visa oss andra en fotboll i syfte att förklara för oss högre utbildade att jorden är rund. Han tom höll bollen i luften för att visa att så här ser jorden ut.

Vi andra ville inte kommentera detta för att inte göra Fredde ledsen. han har faktiskt bara gått 9 år i grundskola och är dessutom fotbolssspelare till vardags, medan vi andra har en gedigen universitetsexamen.

Vad har en fotboll med jorden att göra? Och hur kan Fredde i sin vildaste fantasi tro att hans påstående om att "så här ser jorden ut, samtidigt som han håller bollen i luften" har någon vetenskaplig bäring. Det ser väl vem som helst att ifrågavarande fotboll inte ser ut som jorden.

Fredde blev sur och gick hem. Vi andra skrattade och drack vidare och förstod i och för sig att Fredde måst känt sig underlägsen oss andra eftersom hans har mindervärdeskomplex för att han inte lyckats klara mer än 9 år i grundskolan.

Diskussionera fortsatte med djupgående frågor om varför vin var rött, och varför man blev så in i helvete törstig när man dricker detsamma?

Efter givande diskussioner hela natten, så somnade vi alla i en enda stor hög på golvet, ihopkurade och mysigt.

Lena var den som serverade under kvällen, och det var även hon som utgjorde kvällens slyna. Ok hon fick betalt 6000 :- men det fick hon verkligen arbeta för också...

Där kan man snacka om rundhet. Arslet var runt, brösten var små, fasta och runda. Tom ingångshålet var runt på söta lilla Lena...

Bakfyllehälsningar
Levande poeters sällskap i Åsele.

Anonym sa...

Halåå !

Den roliga personen som skrevet från Åsele, var Fy fan skojigt.

Men jag förstå inte vilken syntesen vara men kan ana, kanske vara slynan. Mannen måste menat att synteset är slynan. mycke rolig.

Den stackars fredde mannen måste mena antites när han visa sin fotbollet i luftet. Jag tycka dom vara taskiga som inte låta honom prata klar.

Om jag fatta. Man prata runt, och fredde prata fotboll, men Lena snurra och visade runda hål och bjuda vinet !?

detta låter som midsommarafton. fast i min hemland det inte gå bra att dricka. men vi får ha många fruarna i alla fall.

Anonym sa...

Ja det stämmer Achmed. Men är det sant att Du har många fruar i Ditt land och brukar dom vara villiga att ha gruppsex?

Jag menar en Lördags slyna här hos oss i Åsele har normalt bara tre hål, och vår Lördags slyna blev påsatt i alla flera gånger om!

Det måste väl bli jobbigare för Dig? Jag menar med en tre fyra slynor, så blir det ju minst tolv hål. Hur klarar man detta för att de andra inte skall bli tvärgriniga?

Skall ta upp detta i styrelsen, så skall vi försöka få in i vart fall 2 lördagsslynor till våra möten. Säg bara till om Du vill vara med någongång...

Kravet är bara att Du registrerar Dig här:
http://www.filosofiforum.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5858

Nyktra hälsningar från
Levande poeters sällskap i Åsele.

Anonym sa...

Halå!

Vaddå? Jag hetar inte Achmed som skriva sista medelandet. min namnet is Ohmar. Vaför du trode jag heta Achmed?

Jag nu registrade mig på den rolig filosofisidan. Om ni ville jag också kan vara med era mötet, ock jag kann okså ta med en spruta som vi kan användandet för extra effekten som gör hela tiden hård.

när koma nästa mötet?

tror du at jag kan ta med mej kompiset okså eftersåm han var intreserad okså följa med?

helsningar från Dr. Ohmar

Anonym sa...

Hej Dr. Ohmar,

Tyvärr har föreningens styrelse i Levande poeters sällskap i Åsele idag beslutat (enhälligt) att Du inte kan antas som medlem i föreningen.

Följande skäl ligger till grund för styrelsens ställningstagande.

1. En första förutsättning för att man skall antas som medlem i föreningen, är just att man har en lem som utan yttre påverkan fungerar tillfyllest utan inblandning av några tillsatta substanser i form av flytande, fasta eller pulvriserade ämnen. Eftersom föreningen har en väl utarbetad drogpolicy, kan Din begäran om medlemskap inte godtas eftersom redan uttalandet uppmanar till injicering vilket hamnar utan för ramen för vad vår drogpolicy tillåter. Enbart rödvin är tillåtet att dricka på våra filosofikonferenser.

2. En andra förutsättning för medlemskap är att individen kan tala, läsa och skriva det svenska språket på ett godtagbart vis. Detta är något som Du i nuläget tyvärr inte lever upp till, varför Din ansökan måste lämnas utan avseende även i detta avseende.

Det finns dock ett undantag för ovanstående kriterier.

För det fall att Du kan presentera en revolutionerande tes kan vi överväga Din ansökan på nytt.

Vi önskar Dig lycka till i framtiden och vill även meddela att Du är välkommen att ansöka om medlemskap på nytt när Du uppfyller våra stadgar och krav.

Susanne Björkman
Styrelseledamot - Levande poeters sällskap i Åsele.