fredag, mars 13, 2009

ABF stjäl idéer

GOOGLE AUTOMATIC TRANSLATION TO ENGLISH

Genom åren har jag blivit bestulen på många idéer. Jag får väl i sammanhanget skylla mig själv, dels därför att jag inte genomfört dem men också för att jag inte skyddat dem. Låt mig presentera några av idéerna.

Musikerförmedling
I mitten på 90-talet hade jag en idé om en central förmedling dit ”lediga” frilansmusiker kunde anmäla sig. Diverse orkesterchefer skulle därmed slippa att jaga musiker. Idén utvecklades så småningom till att omfatta andra yrkesgrupper. Hur det gick? Ja alla vet vad som hände med bemanningsföretagen

Mobiltelefon med 2 SIM-kort
Fanns ungefär ett år efter att jag börjat prata om saken.


Jag blev inte desto mindre bestört när jag bläddrade i ABF-katalogen som skickas ut till de flesta hushåll i Sverige. Där erbjuds 2 kurser som helt och hållet är mina idéer. Den ena av dem ”Inuti din dator” skrev jag t o m kursmaterialet till och jag har inget att anmärka på att de kör den vidare sedan jag slutade på ABF för ca 5 år sedan. Däremot kursen ”Musik med Cubase”.


Så sent som i somras, när jag visste att jag skulle bli kvar i Sverige ett tag, ringde jag ansvarig på ABF. Intresset var svalt liksom alla andra gånger jag fört denna idé på tal eftersom data och musik är två olika avdelningar inom ABF och något samarbete var svårt att få till. Nu är den här! Kursidén stulen rätt av! Inte ett telefonsamtal för att fråga, ingenting. Att de har mage.

Skäms på dig Nisse!

15 kommentarer:

Anonym sa...

bedrövligt!
//jp

Anonym sa...

...fast du får skylla dig själv
//jp

Anonym sa...

Här kräver en stämning som utmattar AnalfaBeternas RiksFörbund för gott.

Jag kan skriva ens tämning.
Dom stjälde mina ideer okså.

Mvh
Lasse
fd. kursare på ABF

Anonym sa...

Oj glömde säga var dom gjorde mot mej.

De fråga mig om jag ville göra en kurs som handlade om "Lär Dig köra spårvagn på 8 timmar"

Jag skrev flera dagar och gjorde en bra pärm.

Men sen hörde de inta av sig.

Anonym sa...

Här kräver en stämning som utmattar AnalfaBeternas RiksFörbund för gott.

Eehh.. Jag menade Analfabeternas Bildnings Förbund.

Mvh
Lasse
fd. kursare på ABF

Anonym sa...

Lasse!
Stjälde dom din idé om en kurs i Svensk Grammatik (apropå AnalfaBetism)?

Självklart lär man sej inte köra spårvagn genom ABF. Är du dum, eller?

//En som vet bättre än du

mr. kolumnen sa...

På tal om ”analafabeternas”. Ett tag hade jag Internetkurser för pensionärer och nybörjarkurser för pensionärer. För att klara av dessa måste man vara utrustad med vadd i hjärnan, men p g a att det var så uselt betalt på ABF hade jag inte råd med vadd och slutade istället :-)

Anonym sa...

Hej!

Cubase har vi haft både som termins- och helgkurs av och till sedan början av 1990-talet. Jag planerade de kurserna, i egenskap av musikkonsulent, i samarbete med olika studior. Vi har tidigare valt att inte ha kursen i datastudion, eftersom lokalerna inte är dämpade och anpassade för det. Vi har delvis tänkt om nu och använder delvis hörlurar och håller dessutom till i en sal där det inte är någon verksamhet i rummet intill.
Det är alltså ett ämne som vi har haft tidigare och tagit upp igen. Vi har inte snott din idé!

Jag beklagar din bitterhet över att du känner dig bestulen på dina idéer. Antagligen är de inte så unika som du vill tro.


Hälsningar

Per Arvidsson Bremmers
031-7743122

Enhetschef Programenheten
ABF Göteborg

mr. kolumnen sa...

Det förändrar inte det faktum att jag flera gånger under åren jag jobbat för ABF, och så sent som i somras, pratade med Nisse om saken. Han såg då bara hinder, såsom du, och ville inte klampa in på territoriet musik som du tydligen basat över sedan tidernas begynnelse. Helt plötsligt dyker kursen upp i katalogen utan en tillstymmelse till förfrågan. Är inte det en märklig omständighet?

Vad det gäller mina idéer och frågan om huruvida dessa är unika eller ej ankommer det knappast på dig att avgöra eftersom du som har tillbringat halva livet på ABF nu har blivit chef efter den förra misslyckade musikern och har fått råd att köpa vadd att stoppa i hjärnan.

Med vänlig hälsning
Wojtek Wybraniec

Anonym sa...

.... ähh lägg av ta det på måndag.... nu är det fredag o fest!

Anonym sa...

Ja dom stjälde mina ideer som jag pratat med frugan om flera gånger. Jag är inte dum, men jag hade jort en kurs i köra spårvagn på 8 timmar som först vände sig till alla arbetslösa invandrare som skulle få en ärlig chans att koma in på arbetsmarkanden. Min arbetsgivare sa till mej att ta leditg ett helt halvår med betalning (komer inte ihåg vad detta hette nu) och jobba med detta så att jag sedan kunde koma tillbaka till mit job igen. Men då hade de anstält en annan person och ABF vile inte ha min kurs och jag fick inte betalt. Sedan kör de kursen ändå och nu står jag där utan spårvagn eller job.

Jag käner mig faktiskt lurad av både arbtsgivaren och abf för jag trode att lagen skulle kunna fungera anorlunda`??!!!

Lasse!
Stjälde dom din idé om en kurs i Svensk Grammatik (apropå AnalfaBetism)?

Självklart lär man sej inte köra spårvagn genom ABF. Är du dum, eller?

//En som vet bättre än du

Anonym sa...

VADD I HJÄRNAN :)

LOL LOL LOL LOL

Hade inte råd med vadd så därför slutade Wojtek...

Detta var fanimej dagens roligaste kommentar. Så känner jag hela tiden. Alla dumma jävlar som inte förstår någonting fastän man upprepar sig vänligt flera gånger. Ibland så tror jag att det vore bra att banka in skiten i skallen på vissa. Men å andra sidan, varför bry sig om det !

Med vänlig hälsning
JESUS

Anonym sa...

Men Härregud! Kurs i musikproduktion med Cubase? Skulle det vara nån ny idé? En sån gick jag ju för mer än 5 år sen.

Det är ungefär som att föreslå en kurs i akvarellmålning utan att få respons, och sen anklaga för stöld när en sån kurs hamnar i programmet. Inte heller särskilt orginellt.

Anonym sa...

Jag skulle kunna tänka mig att gå en kurs i "Slappna av och låtsas vara retarderad.".

Det gick faktiskt ett sådant program på TV där människorna fick spela CP skadade. Jag minns så väl när de stod i duschen för att duscha tillsammans och skrek som CP skadade brukade göra. Där stod en helt normal kille med värsta hängdasen och bröla. De andra brölade också, ja ungefär som CP skadade gör.

Men det som jag noterade var att kvinnorna i gruppen la stort märke till hans jättedase. Den var så stor att jag nästan började fundera på om han verkligen fick tillräckligt med blod upp i hjärnan.

En sådan kurs - exempelvis om den förläggs i ABF:s regi på något rekreationscenter - kan jag faktiskt tänka mig att vara delaktig i under en vecka med fullpension.

Vi kan ju lära oss att spela piano och gittar samtidigt ?

meglaw sa...

sharing is caring, ta patent på din idé annars har du ingen rätt att klaga.