onsdag, mars 25, 2009

Godmorgon

GOOGLE AUTOMATIC TRANSLATION TO ENGLISH


Någon gång emellanåt så ställer man sig frågan varför man bloggar? Som vanligt och i synnerhet på morgonkvisten finns en massa svar och inga ändå.

Egentligen vore den specialiserade den perfekta bloggen den där man inte lämnar ut något personligt alls. En politisk tex. Hursomhelst kommer frågan hos mig återkommande; Varför bloggar jag? Jag får inga bra svar. Visst, man kan göra sig rolig på andras bekostnad eller tycka det är kul att människor gör sig själva fåniga bara genom existensen av deras blogg (inkl jag) men själva kärnan borde väl ändå vara att man vill förmedla något. Att det finns något som jag vill tala om för alla. Till att börja med måste man ha en exhibitionistisk läggning bara för att komma till det läget att man vill ha en blogg. Ett hävdelsebehov. Jag hade musiken nu har jag Internet.

Och alla exhibitionistiska inslag här då... Alla resorna. Alla dispyterna. Allt beröm. Ha ha ha, känner att jag borde lägga ut denna text när Kolumnen fyllde 10 år. Men då vore det så pretentiöst, och visst blir det pretentiöst i viss mening när en blogg fyller 10 år. Ibland är jag så trött på att uppdatera här. Ibland har man idétorka. Ibland kommer något man tycker är väsentligt att skriva om, precis som exakt nu, YouTube har blivit stängt i Kina pga av att gruppen U2 har lagt ut bilder på misshandel av polis i Kina.

Sådant gör det värt att skriva, och i det sammanhanget skall ni veta att jag i hemlighet alltid velat bli reporter. Det sket sig på Journalistskolan för mig. Vet ni hur? De slarvade bort mina ansökningshandlingar o ch då var jag redan på juridiken. Men visst hade jag passat som reporter? Speciellt som den med den rosa mössan :-)

Det blir ostrukturerat så här på morgonen och denna text kommer väl förpassas till en av dem som man önskar att man aldrig skrivit.

Med det konstaterandet så säger jag, ha en god dag idag

God dag, Godmorgon

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett bra meddelande från Dig att börja dagen med. Nu skall jag förklara för Dig varför Du bloggar, men innnan dess måste vi utreda det som skrivits i det senaste meddelandet.

Wojtek skrev:
"Ibland är jag så trött på att uppdatera här."

En nöjd läsare skriver:
Ditt bloggande har tagit formen av missbruk. Du kan inte släppa bloggandet pga att Du har brukarställning. Bloggandet har blivit som en drog och för att sluta så krävs professionell hjälp.

Du skrev:
"Jag kan inte låta bli på alla mina exhibitionistiska inslag här."

En nöjd läsare skriver:
Det är ju det som gör att man kommer tillbaka och läser på bloggen. Läsarna har också fått brukarstatus på denna blogg. För att läsarna skall sluta att komma tillbaka för att läsa denna blogg så behöver läsarna också professionell hjälp. Jag tror att psykologisk hjälp varvat med sjukgymnastik kan hjälpa de mest utsatta läsarna.

Wojtek skrev:
"Varför bloggar jag"

En nöjd läsare skriver:
Det beror på att Du inte fått psykologisk hjälp varvat med sjukgymnastik. Du har även ett bekräftelsebehov av att visa att Du hade talang att bli journalist.

Det tidigare jobberbjudandet kvarstår om en fet lön och möjligheter att komma vidare i livet. Bollen ligger hos Dig.

PS
Kina har sina interna lagar och det är inte upp till oss svenskar att kritisera Kinas rättsstruktur innan dess att vi själva har slutat att bryta mot FN konventioner i vårt eget land.
DS

Mvh
En nöjd läsare.

mr. kolumnen sa...

Maila mig ditt nr

Anonym sa...

Det är dags att förnya Din domän Wojtek!

Vänliga hälsningar

Theresia Svensson
Batterigatan i Stockholm
+46-(0)706-300109

Anonym sa...

Detta är ju helt fantastiskt!

Slår man Wojtek på HITTA.SE så ser man att sido gatan heter: "PROSPECT HILLG." :)

Vilka grannar ! WOW

http://www.hitta.se/ViewDetailsWhite.aspx?vad=wojtek+wybraniec&var=g%f6teborg&Vkiid=7JKw9AGtlXjlFIXwU3yc0Q%253d%253d&Vkid=80183742

Anonym sa...

Inlägget med den rosa baskern var en tio-poängare av tio möjliga.

Vilket djup och skärpa i rösten. Vilken fantastisk retorik, vilka nyanser i talet när Du skiftar lite från det bluddriga talet till att säga "hem från jobbet, till jobbet, hem från jobbet... "knappast"...

Först så funderade jag på hur mycket Du hade druckit men sen kom jag att tänka på Ernst Hugo Järegård eller va gubbf-n nu hette.

Nä f-n nu får jag inte sitta på företagets datorer och skrva här på arbetstid. Skall ringa psykologen och ta kontakt med sjukgymnasten idag.

Jag är i Göteborg idag och kommer att gå på matchen Frölunda-Hv71. Hänger Du med om jag bjuder så kan vi snacka igenom vissa detaljer.

Anonym sa...

JAG TYCKER ATT DET ÄR FÖR JÄVLIGT ATT U2 LAGT UT MASSA BILDER PÅ MISSHANDLANDE POLISER SÅ ATT YOU-TUBE HAR STÄNGTS NED AV DE KINESISKA MYNDIGHETERNA I KINA.

U2 SKALL SPELA MUSIK OCH INTE VARA AKTIVA I POLITIKEN. DE KAN FRAMFÖRA SIN POLITIK I SINA TEXTER, MEN ATT LÄGGA UT MASSA BILDER ÄR ATT GÅ FÖR LÅNGT !

KINA VÄN !