onsdag, mars 18, 2009

Energi och miljöskatter

GOOGLE AUTOMATIC TRANSLATION TO ENGLISH

I Sverige aviseras ytterligare höjningar av energiskatter och sk miljöskatter.

Sverige står totalt för 2 tusendelar (0,002%) av världens utsläpp av växthusgaser. Vi utgör 0,0015% av världens befolkning. Svart på vitt kan inte vi påverka ett skvatt.

Ändå har miljön och utsläpp blivit en riktig käpphäst för politikerna för att dra in mera pengar till den i dessa tider något knackiga statskassan. Jag bor i hus och vi betalar nu 7-9 000 kr varannan månad i el och då har vi jordvärme och energisparlampor. Av dessa pengar utgör ca 20% skatt.
Rättelse, energiskatten är 33% på det kommer 25% moms dvs ytterligare en skatt på skatten. Alltså energiförbrukning * skatt = summa * moms = total. Den faktiska skatten är 48,2%

Tror verkligen politikerna att hela svenska befolkningen har sågspån i huvudet? Har de varit i USA, Asien, Kina? I Bangkok kan man ha på sig en vit skjorta i ca 2 timmar innan kragen är svart! Bara i Bangkok bor nästan lika många som i Sverige.

Varför protesterar ingen? Tror alla på detta struntprat om att vi ska påverka och gå i bräschen? Varför är svenska folket så flata, varför är Sverige fyllt med ja-sägare?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en mycket bra artikel. Äntligen lite kvalité igen på inläggen.

"Sverige står totalt för 2 tusendelar (0,002%) av världens utsläpp av växthusgaser. Vi utgör 0,0015% av världens befolkning."

Hur bevisar Du ovanstående påstående och var är källan?

Att bo i Bangkok måste vara hemskt! Jag ser en marknad att börja sälja syrgastuber som människorna där kan ha på ryggen när de är ute och går.

Vilken affärsidé?!

En tänkbar slogan kunde vara - "H20 ONLY FOR YOU"

Skall vi bilda en förening? Vi kan ställa oss på avenyn till att börja med... Om Du fixar tyg så tar jag fram kvastliknande träföremål så att vi kan göra flaggfanor så ber jag frun att måla tyget med några av nedanstående meddelanden...

"VI VILL HA - BILLIGARE BENSIN!"

"VI STRUNTAR I NEDSKITNINGEN - EFTERSOM VI ÄR SÅ FÅ I SVERIGE"

"VI KRÄVER LÄGRE SKATT, BILLIGARE BENSIN OCH GRATIS SPRIT"

"H20 - ONLY FOR YOU"

FÖRENINGEN KAN HETA. VI SOPAR INTE UPP PÅ VÅR BAKGÅRD FÖRRÄN ALLA ANDRA HAR BÖRJAT...

Jag skriver stadgarna, så kan väl Du skriva ut desamma?

mr. kolumnen sa...

0,002% är en siffra som anges i alla offentliga debatter i Sverige. 0,0015% är Sveriges befolkning/jordens befolkning

Vad det gäller den andra anmärkningen anser jag att man bör ge sig på sådant som ger effekt. Även om vi får ner våra utsläpp till noll ger det globalt sett ingenting

Anonym sa...

Jag instämmer till 100%. Å andra sidan kan man ju känna lite moral inför våra barn som skall ta över denna jorden efter oss.

Det är därför som jag slutat att kasta ut alla sopor genom bilfönstret (typ mcDonalds kartonger, Ica kassar fulla med massa skit, fimpar och liknande) eftersom jag känner att det är dags att börja ta lite ansvar.

Jag ryggade faktiskt till när min dotter skrek på mig när jag öppnade fönstret på motorvägen och slängde ut en sisådär 5 kg sopor "Va gööör Du pappa, slänger du ut skräpet genom bilfönstret!" Hon riktigt skrek på mig och var arg !

Jag försökte lungt att förklara för henne att ta det nu lungt, du vet väl att utanför bilfönstret så finns världens största soptunna, och jag måste ju göra mig av med skräpet på något vis, varvid jag fortsatte att hänvisa till att sopbilen inte kommer förrän på Fredag och att askoppen var för liten !!!

Numera stannar jag alltid på en P-ruta längs med vägen och ställer skiten där !

Anonym sa...

"Den faktiska skatten är 48,2%"

FY FAN ASSÅ !

Det är ju mera än vad som finns i brännvinet ?