tisdag, januari 30, 2007

Lotto och Jackpot

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,987523,00.html

Varför är det alltid lastgamla eller puckade människor som kammar hem Jackpot och andra storvinster på lotto eller andra spel? Är det Murphys lag? Vad ska de med alla dessa pengar?

Jag har sett på TV4:as Triss skrapning. Gubben idag var så gammal och svag att han knappt hade kraft att skrapa lotten och nyheterna fick börja försenade. De som i USA kammade hem 1,8 miljarder är 84 och 79.

Jag hade en kompis en gång som först vann 20.000 på triss för att sedan två veckor senare vinna 1.000.000. Inom ett halvt år var pengarna borta. Han hade konsumerat upp allt. För ett tag sedan träffade jag honom på stan. Han hade då vunnit ytterligare en miljon och denna gång investerat i en gård.

Lyckan ler tydligen mot dem som förtjänar den minst. Avis!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vem har sagt att livet ska vara rättvist?

Anonym sa...

Kanske är det så att pensionärerna inte har så mycket att göra och lägger sina pengar på den förströelsen, med följd att de vinner. Sen är ju vissa mer spelbenägna än andra. Man behöver kanske inte satsa hus och hem, men jag vet familjer som anser att de spelar med måtta. Ändå, när de räknar samman vad de spelar på olika spel varje månad, så kommer de upp i flera tusen. Så frågan är ju vad din vän totalt satsat och vunnit under sitt liv.
Själv spelar jag aldrig, för då kanske jag förlorar min otroliga tur i kärlek. *host*

mr. kolumnen sa...

Jag får börja med lotto igen INNAN jag är på äldrevården

mr. kolumnen sa...

Jag roade mig med att räkna på det. Killen är lika gammal som jag. För att komma upp i 2.020.000 måste man spendera/spara 132 kr varje dag i sitt liv