fredag, januari 05, 2007

De nya moderaterna och de nya skatterna

De lovade ”en tusenlapp mer i plånboken”. Det mesta äts upp av andra pålagor.

Jag tänker inte tjafsa och peka, men en sak slog mig idag. Tobaksskatten. Man höjer cigarettskatten och skatt på snuset. Motiveringen är som vanligt folkhälsan och en vilja från statsmakten att värna om folket. Genom en höjning av priset skall fler avstå från att förstöra sina kroppar.

Man höjer då priset med ca 10 kr.

Varför inte höja med 50 kr? Vem skulle köpa ett paket cig för en hundring eller en snusa dos för en 100 kr? Skulle alla vallfärda till Danmark?

Sanningen är nog snarare den att man väljer en ”lagom” nivå så att alla fortsätter att köpa och bidra till statskassan. Inte bryr sig någon om folkhälsan. Hade man gjort det så hade det blivit antingen olagligt (=svindyra kostnader för rättsväsendet) eller ett skyhögt pris på varorna (=uteblivna intäkter). Nä, det handlar om att nu betala för alla sänkningar för pamparna, för de som har.

Att här gå in på A-kassa vore relevant ty ytterligare åtstramningar väntar, http://www.e24.se/dynamiskt/Jobb_karriar/did_14365995.asp, men det gör alla bloggare så bra.

Jag säger bara HYCKERI! Gungorna och karusellerna. Ty ”de som aldrig har tänkt tanken” har nu röstat fram de ”nya moderaterna”! Det nya arbetarpartiet.

Inga kommentarer: