söndag, maj 18, 2008

Mats Hansson, en grym gitarristMin gode vän Mats Hansson. Vi har känt varandra sen vi var snorungar. Och det har sannerligen runnit mycket vatten under broarna. Mats är en helt underbar människa. Han är en av de mest medmänskliga, förstående och snälla människor som jag känner. Jag kan inte säga nog gott om honom.

Att han sedan har en otroligt god portion humor gör saken inte värre. Dessutom är han en helt grym gitarrist. Ovan tagna klipp från en jamsession (alltså helt orepeterat) på en krog nära dig.

Nedan en studioinspelning. Hans teknik är obeskrivbar. Paganini, gå och göm dig. Lyssna och njut!(Ursäkta Mats att jag tagit mig friheten att klippa ner studioinspelningen)

12 kommentarer:

ehja sa...

Grattis på födelsedagen!

mr. kolumnen sa...

Tackar så mycket :-)

Anonym sa...

väldans sicket gitarrbögeri

Anonym sa...

.... har han tagit speed, hehehehe

mr. kolumnen sa...

Nej då nej då, han har bara lite svårt att hålla fingrarna i styr ;-) De har en förmåga att gå sin egen väg, typ... snabbare än hjärnan mäktar med.

Vems hjärna? Bra fråga...

Anonym sa...

grattis

Anonym sa...

Musikern är ju hekt makalöst och otroligt duktig! Vilken teknik (även om jag emellanåt kan tycka att det är lite väl inövade skalor)

Men som den älskare jag är av klassisk musik men även jazz kan jag inte låta bli att imponeras av den ispiration som du mr. kolumnen själv påpekar. Det är ju en Paganini och en och annan känd gittarist. Hendrix och Steve Vai kanske, en blandning. Jag vet ju att du också har en musikbakgrund. En duo hade jag här velat att höra

mr. kolumnen sa...

Om man bortser från att jag aldrig kommer uppnå samma teknik så måste jag tillstå att Mats Hansson är helt fantastisk gitarrist. Om man dessutom tar i beaktande att han är helt självlärd blir man än mera imponerad.

Personligen tycker jag till skillnad från föregående talare att hans spelstil, i vart fall på den andra studioinspelningen starkt påminner och influeras av Allan Holdsworth http://www.therealallanholdsworth.com/, men det är klart att det blir mycket Hendrix i en bluesjam.

Och ja, vi har spelat ihop förr, även om det var bra länge sedan. Vem vet, det kanske kommer mera ;)

mr. kolumnen sa...

Måste bara tillägga att jag tycker om hans sätt att hantera gitarren så den enmallåt låter som ett stråkinstrument, fast jag får väl lägga ut mera av allas vår idol Mats, hahahaha.

Mats, om du läser detta så ta åt dig, fast det har du väl hört förr.

Vi hörs och syns

Johan sa...

Gott Mats!!!

ASG Johan

Anonym sa...

vilket skitsnack,det finns en annan sida av personligheten som du tydligen inte sett,en riktigt ful sådan.

Taijna sa...

vet du inte vad det kallas det DU SYSSLAR MED?? A V E N S J U K A .!!!ALLA har två sidor ÄVEN DU... !!!!!jag förstår att du är det!!!...AVENSJUK.....