måndag, maj 12, 2008

Blottare och nyckelhål


Sverige bantas och blottas. Flygförband läggs ner på löpande band. Sverige har nu planer på att göra sig av men 30 JAS. De är för dyra att flyga. Försvaret stressas fram till en lösning. Utredningen som vanligtvis tar ett år genomförs på 2 veckor. Sverige blottar sig!

I öster spänner Ryssland musklerna och visade på 1 maj en sällan skådad militärparad. I storstäderna byggs som aldrig förr. Ryssarna har nya oljepengar nu. Hoten växer på annat håll också, inte minst från arabvärlden och Kina. Men vi i Sverige är naiva. Ingen tycks fatta att om vi så totalt blottar oss kan sakernas natur förändras illa kvickt.

Och i media ska nu Englas begravning direktsändas. I programmet Agenda sa sig ingen vilja titta på begravningen men begravningen kommer säkert få skyhöga tittarsiffror. För folk gillar att kika in genom nyckelhål. Det privata är spännande. Att kika in i den förbjudna sfären. Och sanningen är att vi lever i en exhibionistisk tid. Aldrig tidigare har det funnits så många bloggar där människor blottar sig. Aldrig tidigare har det funnits så många som fotograferat sin latte och mer därtill. Aldrig tidigare har det funnits så många som skrivit om sitt sexliv. Aldrig tidigare har jag haft så många som ramlat in hit på Kolumnen på sökordet ”sexblogg”.

Sverige och svenskarna blottar sig som aldrig förr och publiken kikar in i nyckelhål. Tämligen snart torde resultaten visa sig för nyckelhålskikarna nöjer sig sällan med att bara kika.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det hela är både ogenomtänkt och riktigt dumt att banta, man att kika i nyckelhål får stå för dig själv