söndag, april 27, 2008

Inkompetenta socialarbetare ödelägger människors livInkompetenta socialarbetare ödelägger människors liv säger advokaten Peter Altin och juristen Anton Strand i en debattartikel i Aftonbladet och jag kan bara hålla med till 100%. Jag har igenom mina år träffat så många rent ut sagt usla socialsekreterare att håren bara krullar sig av bara tanken och jag skulle kunna dra otaliga exempel på detta.

Allra värst är de avdankade äldre tanterna (för det är ett riktigt käringvälde) som suttit på sin häck allt för många år (jag kan bara tänka mig hur snacket går i fikarummet). Möter man en sådan när man befinner sig i nöd är man än mera i trassel än tidigare. Glöm detta med att hävda din rätt. Jag gjorde det i ett sammanhang och utvecklingen blev den att sekreteraren ”kände sig illa till mods” och jag fick istället prata med chefen som var ytterst irriterad på mig och gjorde allt för att stjälpa. Kamraderiet slog till.

När det gäller vårdnadsutredningar är saken helt absurd i detta käringvälde. Det saknas ord för att beskriva eländet. Som ett kort exempel (som jag egentligen inte vill prata om) var modern till en kompis barn vid otal tillfällen full när hon lämnade henne på skolan. Dottern var smutsig och kom till skolan i skitna kläder. Personalen reagerade. En skrivelse till soc ingavs av skolan. Senare blev mamman av med bostad. De flackade runt på hotell som betalades av soc. Han hade arbete och bostad och ville att dottern skulle bo hos honom. Socialtjänsten ansåg att hans dotter hade det bättre hos sin mor och att modern istället behövde extra stöd! Han var förstås boven i det hela och anledningen till allt. (läs gärna min rättsvetenskapliga uppsats ”barnets bästa vid vårdnadstvister”)För mig framstår det tämligen klart att partiskheten till kvinnans fördel är allt överskuggande oavsett omständigheter!

Jag skulle kunna dra exempel på exempel, men jag tror inte att det behövs. Alla som haft med Soc att göra vet att arrogansen är fullständig. När det gäller att bli hjälpt med pengar är hjälpen oftast noll och på fullständigt ologiska grunder. Låt säga att du riskerar att bli av med en lägenhet för att du inte kunnat betala din hyra. Soc ”får” inte betala skulder. Därmed blir du av med lägenheten för att Soc sedan skall var tvungna att ordna ett annat boende åt dig för tusentals kronor om dagen.

Som jag sa tidigare skulle jag kunna berätta om fall på fall på fall.

Men attityden är det värsta. Sådana översittarfasoner, sådana hån, sådan inkompetens. Usch! Jag håller mig så långt ifrån alla kontakter med Soc som jag kan. Det leder aldrig till något gott.

Debattartikeln på Aftonbladet av Peter Altin och Anton Strand
Hela filminslaget från Godmorgon Sverige med juristen Anton Strand
Barnets bästa vid vårdnadstvister

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det värsta är att denna maffia tillåts fortsätta med skattemedel, år ut och år in.

Det är till o med kännt att socialarbetare skrattar och rättsväseendet. De bestämmer nu i domstolarna.

Anonym sa...

Jag har en känsla av att dom alla är buksvågrar/buksvägerskor, där smittans ursprung lätt kan härledas till en och samma knullklubb. Ursäkta groviskheten, men dom blir upphetsade på det här, garanterat.