söndag, april 20, 2008

val IGEN!!!

Det skall hållas val igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Jag har tappat räkningen men sist var det bara för någon vecka sedan i Hat Yai. Det åkte megafonbilar med budskapet att inte acceptera valresultatet eftersom det påstods vara valfusk. Man hade fått fler röstande än det finns invånare eller något åt det hållet. Jag var mest orolig för attentat. Det är ju lite oroligt i södra Thailand, något som den Thailändska regeringen inte gjort något åt på ett antal decennier. Man har tydligen resonerat så att: ”låt de hållas där nere”. Vi bygger upp säkerheten mot resten av landet.Följaktligen har flera nya checkpoints satts upp längs med vägarna upp till Phuket och övriga landet. En jättelik checkpoint precis vid inträdet till Phuket där alla bilar stannas och kontrolleras. Det hela påminner mest om att åka in i ett annat land med polis och militär vid gränsen

Men för att återgå till detta med valet idag så blir min lilla fundering om inte detta med ständiga val till vad-för-skit-som-helst är ett medvetet sätt att urholka demokratin? Ett sätt att få folk att tappa intresset totalt. Som jag tidigare skrivit så får ju inte den ”vanliga” Thailändaren mera pengar i fickan. Intresset för så många val är tämligen svalt bland folket och politikerföraktet utbrett.

En sak som slog mig häromdagen är just personerna på valaffischerna. Vanligtvis lider inte direkt Thailändarna av fetma och överviktighet, men personerna på valaffischerna har uppenbara problem med vikten. Jag undrar varför, jag undrar varför?

http://www.bangkokpost.com/breaking_news/breakingnews.php?id=127195

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är det den sittande makten som utlyst detta nya val och är det dom som påstår valfusk ??

Wojtek skrev:
"Jag var mest orolig för attentat."

Är inte Thailand i princip befriat från brottslighet ?? Jag var av uppfattningen att tappade man en plånbok på gatan, så kunde man räkna med att den låg kvar eller att någon vänlig Thailändare gav den tillbaka med ett stort leende på läpparna ??

En fråga: Om nu Thailand har en kung och är en diktatur, varför har man då val och om vad?

// Johnny

mr. kolumnen sa...

Egentligen diskuterar jag ogärna Thai politik av medvetenhet om eventuella påföljder.

Så mycket kan sägas att det smäller som f-n dag in och dag ut i söder. Vad det gäller brottslighet är den liten vad det gäller våldsbrott, i vart fall på pappret då alla gör allt för att hålla rättsväsendet utanför.

Själv fick jag en flaska i huvudet härommånaden. Flaskan ingår inte i nuvarande våldsstatistik, ej heller mitt huvud.

Vad det gäller valen så övergår det min tankeförmåga (efter flaskan, i huvudet alltså :-)

Anonym sa...

Drack du upp flaskan eller innehållet i densamma? Eller kom flaskan genom yttre påverkan att träffa Ditt huvud som påverkat Din tankeförmåga såsom Du själv beskriver :)

// Johnny.

Anonym sa...

Rent hälsomässigt så skulle det nog vara sundare för mannen på affischen att INTE vinna,HAN ÄR EN VANDRANDE HJÄRTINFARKT,men det är väl det som menas med den gudomliga rättvisan.Hmmmmm?
Hej L