torsdag, april 03, 2008

Alla vita är rika


Hej hej på er alla. Min pappa har bett mig Jaqueline att skriva på bloggen de kommande två veckorna ungefär som en dagbok.

Idag var vi på en strand som ligger lite längre bort från Patong den heter Surin. Det var vackert!

Vi skulle köpa en bikini till mig så vi går in i en affär nära stranden alla tre: jag, pappa och Dada. Vi frågar vi hur mycket de kostar och då säger han 600 Bath när de i normalt bara kostar runt 250 Bath så vi går vidare och tänker: så mycket tänker inte vi betala. Vi går en stund och då kommer det en ny affär. Denna gång ber Dada oss att vänta en bit bort och så går hon in. Då säger hon i affären 250 Bath men det vill vi inte ha så Dada går ut. Då ropar kassörskan okej 200 Bath. Så kommer vi in jag och pappa och vi är ju vita rika personer som har pengar anser de. Så vi går in och köper bikinin och då ser man bara hur hon i affären blir sur för att hon bara sålde den för 200.

Men tänk er själva först 600 Bath då jag o pappa var med och när en thailändare (Dada) gick in själv, bara 200 Bath helt sjukt va mycket fördomar de har om oss vita. Aja jag fick min bikini och den är jättesnygg!


Sen badade jag i havet så mycket att nu är jag lika röd som en kräfta.
Ha det bra ses i morgon!

2 kommentarer:

mr. kolumnen sa...

Fast det kanske inte är konstigt att Thai anser att alla falanger är rika eftersom de kommer från exotiska länder där den exklusiva växten ”trädus pengarus” finns.

Och i ärlighetens namn är allt de ser turister som sparat pengar till semester och spenderar sina hårt hopslitna pengar, alternativt pensionärer som kvitterar ut sin pension och får duktigt betalt mätt i Thailändska mått.

Följaktligen finns två prissystem, ett thaipris och falangpris

Anonym sa...

Ja det är betungande att vara "svinrik"falang.
"trädus pengarus" kan vara bedrägligt att skörda hi hi(visst),
man vet ju inte var man skall göra med dem,så att de inte ligger och blir dåliga.