torsdag, april 17, 2008

En hit!

Idag har jag haft en helt otrolig dröm. Min fru väckte mig mitt i en repetition där jag hade gjort låtarna och jag var förbannad över att min instrument inte funkade som de skulle. I DEN ENA LÅTEN SPELADE JAG BAS, I DEN ANDRA FIOL. Det var fel på mickarna och strängarna var av sån kvalité att det var skrattretande. Det sjuka var att jag vet nu när jag yrvaket skriver detta att jag vet exakt hur det ska låta, i alla fall iden ena av låtarna och det första jag gjorde när jag vaknade var att skriva ner musiken på notpapper. Hela arret allt!

Och jag lovar er. Det är en hit! Därför tänker jag inte publicera den här.

Men detta var bland det sjukaste jag varit med om. Att komponera i sömnen. Vad är det som händer uppe i min hjärna?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan,

Det var länge sen som jag skrev något på denna blogg. Detta kan bero på att självaste bloggägaren och jag kom ihop oss. Om vad?

Jag utelämnar ämnet här men kan konstatera att det fins en domän som är "låst hemsida"

Nåja !

Ett mycket glädjande ämne (sökte på nätet) är just skapande av musik...

"Vad är det som händer i min hjärna?"... Är det ett påstående med förankring eller är det ett förvirrat sinnesuttryck för någonting bra?

Det har alltid varit så att de stora musikaliska verken - oavsett om det är techno disco eller klassisk eller ballad - väcks i hjärnan när man minst anar det. Detta beror på personens sinnesstämning....

Är man glad, så blir det glad trallpop. Är man ledsen, så blir det en sorgsen ballad. Är man arg, så kommer trummorna och basen att brumma fortare...

Oansett bloggarens personliga upplevelser (även om de kom så där rakt på) så har det alltid varit så.-... John Lennon, Elvis Presley, Abba, Johnny Cash, E-Type (ja undantag) har inte suttit och nötit vid pianot. Utan "hiten" kommer när man minst anar det...

Så är livet!!!

Alla artister har flugit när de gjort sina hits, men bloggägaren göra sina när han sover ?!

Nääää---- Det är ett resultat av individens upplevelser !

Det kommer när det kommer....

Och det är bara att gilla läget, oavset hur det låter...

Men det skall bli spännande!!!

Mycket spännande !

Nu skall jag själv ta fram syntharna och skapa lite fin pop disco ! Kanske kan man bli rik ?

Jag har cirka 100 låtar (3 med sång) som låter skitbra !

Nåja. Det är min åsikt. Jag tycker alltid att allt jag gör är bra... Men sambon har sagt att jag måste lägga ner mitt ego lite... Och kanske är det så.. Jag är inte bäst i världen, men det är så jag känner mig....

Jag är snygg. Blåa ögon, muskler, stark kondition i (alla lägen), vänlig mot djur och barn, älskar kvinnor, hatar miljöförstöring och tycker om att dricka RÖTT vin och utöva idrott som hobby... Nu glömde jag en sak.. Hockey på TV är också något som är alldeles fantastiskt ! Men f-n vad jag blev argidag när Linköping ledde med 2-0 efter första!!! 2 mål blev bortdömda ppuuuuuuuuhhhh!!!!

Där förlorade man 1500 :- :(((

HV71 vann !!! 5 mål i andra perioden !


Nja, skit samma.

Nu skall jag resa till Spanien snart och då skall jag ta med hela familjen. Resan kostar cirkus 30´papp... Men vad gör man... Jag vill att min aungar skall få runt i sanden och bada. Se en annan del av världen !!!

Nu är det dags att sova...

Godnatt ! Så kanske någon svarar på detta meddelande i morgon ?

//Johnny

Anonym sa...

Vad som försigår i din hjärna är ett mysterium för oss alla vännen min,men det verkar ju som om det ger utdelning,så bara tacka ock ta emot.Ang.Jackie,hoppas hon fick med sig "andan" i störtloppet till flygplatsen.Minnesvärt "I´l bet"
Kram L

mr. kolumnen sa...

Kul att höra av dig igen Jonny, verkligen

mr. kolumnen sa...

Till L: Ja min hjärna, visste inte ens att jag hade en, i vart fall visste jag att jag blivit av med den efter "störtloppet"