lördag, maj 12, 2007

Till alla moralister

Kl 01.30 gör denna pojke entré på ”vattenhålet”. Pojken är 4-5 år och hans mamma hade lämnat honom ensam för att gå iväg med en ”falang”. Nu hade han bestämt sig för att flytta och hade packat en ryggsäck.

Vi frågade efter telefonnumret till hans mamma och fram åkte en pizzalista och en barbiedocka utan kläder ur hans ryggsäck. Pojken var inte ledsen snarare smått apatisk. Vad göra?

Att ta hand om pojken hade resulterat i ramaskri och anklagelser om pedofili. Att skjutsa honom till polisen var ett alternativ, men inte så bra, det hade knappast gagnat dem. Återstod att ge honom lite mat, ta honom hem igen och sätta honom framför TV:n och bara hoppas på att modern snart skulle komma tillbaka.

Så alla moralister. Ställ er nu frågan. Vad gagnar en sådan situation? Var finns lösningen? Var finns lösningen för en mor som troligen har noll utbildning i ett land utan socialförsäkringssystem, med ett barn och på grund av det troligen utesluten ur familjen.

Någonstans har jag en känsla av att ni som gapar mest inte har en aning om hur verkligheten ser ut både i och utanför Sverige.

8 kommentarer:

Anonym sa...

1. gå till polisen.
2. INTE bra för DEM ... barnet går VÄL före de vuxnas "lekar".

3. Du ska bli av med dina rättigheter att träffa din dotter alls !!! Tro mig , om det så ska bli det sista jag gör ...

kolumnen sa...

fniss...

Anonym sa...

*ler* har du mottagit kallelsen till polisen? ,,,

Anonym sa...

och du bekräftar Din identitet med att säga "fniss" precis som tomtenissar - du är ju en tomtenisse *ler*

kolumnen sa...

För att brottet olaga hot skall vara begånget måste rekvisitet ”framkallat fruktan” hos anmälaren vara uppfyllt. Lika så om man söker besöksförbud :-)

Så du är rädd för mig din fega stackare. Inte undra på det. Det brukar ju vara så med wacko figurer som slår sina käringar, som suttit inne 3 ggr för det, och som syr sina egna trosor. *fniss*

Men du måste vara fruktansvärt avundsjuk på mig! Det gläder mig. Hur var det nu St Thomas. Ha ha ha ha, Dream on!

kolumnen sa...

Jag tycker det är tråkigt att fokus hamnar på en personlig vendetta från en misslyckad fd vän som i sin småaktighet gör allt han kan för att förstöra.

Kom ihåg att inlägget handlar om den situation som många människor här befinner sig i och hur barn uppenbarligen (inte genom påhittade anklagelser) lider.

Anonym sa...

Det stämmer Wojtek....

Det är de feta/smala illaluktande pillerknaprande herpessmittade humörsvängda moraltanterna på kvinnojourerna som borde byta plats med den kvinnan i Thailand.

De kommer nu också att få bidrag för sina verksamheter i Sverige, dvs att gömma och skada barn.

Det vore bättre att sätta på en ögonbindel på dessa, köra dem ner till ett horhus i Bangkok, så kunde de få göra lite nytta i världen istället.

I Sverige så är detta vanligt förekommande. Men här hemma är ludren bortskämda.

// Domaren

Anonym sa...

Kvinnor frias för gömda barn
Tre kvinnor på kvinnojouren i Tranås som åtalats för medhjälp till grov egenmäktighet med barn friades i dag. De hade hjälpt en kvinna att hålla sig undan med sina barn i mer än sex år _ trots att pappan hade vårdnaden./TT

// DOMAREN

PS
Åklagaren har i förtroende sagt att han kommer överklaga
DS