söndag, juli 04, 2010

En dag på stranden eller alla dessa fjortisar


Idag när jag tittar ut genom fönstret kan jag inte tro att det igår var över 30C. En sådan dag vore det nästan brottsligt att inte åka ut till havet i synnerhet som min äkta hälft fortfarande inte har utforskat stränderna kring Göteborg. Eftersom det förtärdes öl, och ölen skulle fortsätta att svalka våra törstiga strupar åkte vi kommunalt... ja... liksom tusentals andra hormonstinna fjortisar som kommit på samma briljanta idé, fast av andra anledningar förstås.

Följaktligen blev det tjurrusning in på bussen som skulle ta oss till Näsetbadet. Jag hamnade bredvid en tjej som uttryckte att: ”dagen var bra ända till du kom och satte dig bredvid” och började sedan att ljudligt konversera med sina kompisar på andra sidan bussen. När platsen bredvid min äktade blev ledig flyttade jag och muttrade något om hörselskador och skadeståndsansvar och gav mitt visitkort ifall hon skulle behöva en megafon till nästa gång.

Väl framme hittar vi en plats på klipporna med perfekt utsikt över alla fjortisar. Allteftersom fylls den dock på med fler och fler fjortisar som skall grilla korv. De flesta är dock där för att visa upp sina nyutväxta behag. Det är ett ständigt dragande i bikinin och flackande blickar, är det någon som lägger märke till mig nu? Ser jag bra ut? I synnerhet var det de nybakade kvinnorna som ägnade sig åt denna smått roande verksamhet.

På något sätt lyckas jag somna efter att ha förtärt en hamburgare på den nedre kvalitetsskalan och vaknar av vad jag trodde var en hund som skakade av sig vatten. Det visar sig dock att fjortisarna avancerat så pass att de nu i stort sätt ligger på oss där det ständiga dragandet i bikinin och hårtorkandet fortsätter.

Jag är tvungen att smyga in bland buskarna (för att kissa får väl förtydligas) och hittar på vägen en mobiltelefon som någon tappat mellan klippskrevorna. Jag tar upp den och blir genast påflugen av en fjortis som säger ”den här är min!” och rycker åt sig den varpå hon försvinner nedför klipporna, liksom jag gör efter avslutat ärende. När jag får syn på tjejen kan jag inte låta bli att upplysa henne om att ordet ”tack” existerar i Svenska Akademins Ordlista och ”hittelön” förekommer i Sveriges Rikes Lag.

På vägen tillbaka var det åter tjurrusning till bussen denna gång med en fjortis som jag var tvungen att upplysa om att man inte kan hålla en sittplats åt en kompis på en buss där man knappt kan klämma in en fluga. Chauffören bestämmer sig att åka direkt och utan stopp mot slutdestinationen till allas förtjusning.

Säga vad man vill men det är alltid spännande på Näset. Förra gången som jag var där då hände det mycket spännande saker när fjortisarna började skjuta på varandra i vad det visade sig ”brist på respekt”.

Näset är alltid lika spännande

10 kommentarer:

Anonym sa...

vem som hälst hadde äcklas av din fula feja brvid på bussen

Bettan sa...

Du anonym!....om du har starka åsikter och känslor av denna låga nivå, så skulle det inge mer respect om du inte luftade dem anonymt. För en låg nivå är det.

Mannen på gatan sa...

Den äldre generationen har alltid tyckt att ungdomar är respektlösa. Men jag undrar om inte denna curlinggeneration tar alla priser. Man ska komma ihåg att det egentligen är föräldrarna och deras uppfostran, eller rättare sagt brist på uppfostran som ligger i botten. Du om någon borde känna till hur ansvarslösa föräldrar beter sig med tanke på din dotters mor Anna

Anonym sa...

Kolumnen har alltid visat ett makalöst kvinnoförakt!

antibimbocompaniet sa...

Är du säker på att det är ett kvinnoförakt och inte ett förakt för alla som inte kan något annat än att kasta skit

Anonym sa...

Jag är inte en ansvarslös förälder.
Vad vet du om detta ???
Du är så feg så du kan gott säja vem du e Fegis

mr. kolumnen sa...

Alla vet vem den riktiga skitstöveln är, alla vet vem som är ansvarslös, alla vet vem som är en riktig nolla fröken "Anonym"

Anonym sa...

Bara så ni vet !!!
Jag har inte komenterat detta förut
jag är inte den anonyma här
Anna Lindfeldt.

Anonym sa...

..åk till skärgården-typ med Vingabåtarna - då får hon se riktiga öar och vatten.TH

Anonym sa...

Hahahahahaha, SJUKT BRA inlägg! :) Bra beskrivning av Näset...