måndag, juli 19, 2010

Flumskolan del 2

Debatten om betygen fortsätter, nu från en av Sveriges främsta opinionsbildare nämligen Jan Guillou i Aftonbladet igår. När denne vässar pennan lyssnar alla.

Och visst är det så att man knappast kan anföra motargument för påståendet att den enda möjligheten till ett drägligt liv för fattiga barn är utbildning. En aspekt som Guillou tyvärr glömt är att barnen sällan vill ha regler och än mindre betyg.

Flumskolan har varit verkligt bekväm, inte minst för lärarna och farmför allt föräldrarna som varit allt för okunniga om sina barns verkliga kunskaper och förmågan för att vilseleda dem.

Flumskolan del 1

.

1 kommentar:

stina sa...

Njoe...betyg behövs helt klart för att få kidsen att bete sig OK.

Mkt bra vinkel det där med att loosersbarn egentligen bara har en chans = att plugga och visa sig duktiga! Det är så sant så sant!

Den egna viljan är det enda man har. Trötta, ointresserade och slöa barn blir oxå olidligt jobbiga att ha i kring sig i arbetslivet, om man nu har ett arbetsliv med ambition till...jada jada...

Hårfrisörskor, elektriker, VMS-män, brandmän, sjuksköterskor, (hmn inte riktigt men kanske violinister) mfl så klart...behövs dom...men dom ska inte graderas på samma skala...

SVÅRT detta!