måndag, februari 26, 2007

19-åriga Yasmin försvinner

En svensk 19-årig tjej, Yasmin, född av marockanska föräldrar gifter sig i Marocko med en 26-årig man. Maken skall komma till Sverige men dagen innan hans ankomst försvinner Yasmin. Föräldrarna är nu förtvivlade och går ut till media och misstänker att non blivit ”kidnappad” och ”hålls inlåst av en kärleksrival”.

Det kommer att vara mycket intressant att höra fortsättningen på denna historia. Anledningen till försvinnandet förefaller mig tämligen glasklar. Utan att känna till några som helst fakta och med risk att ha alldeles fel tror jag att det tänkbart ligger till såhär.

Föräldrarna till Yasmin har sedan länge bestämt vem tjejen ska gifta sig med. Maken och hans familj har länge betalat någon form av hemgifte. Om Yasmin inte hade gift sig hade föräldrarna ”tappat ansiktet” för egentligen tycker hon inte om den tilltänkta maken men gifter sig då hon älskar sina föräldrar mycket. Hon kan dock inte tänka sig att leva med sin make och har förmodligen en annan kärlekspartner i Sverige, något som föräldrarna och kompisarna antagligen känner till. När Yasmin får reda på att maken ska komma till Sverige får hon kalla fötter och försvinner.

Ett tänkbart scenario? Kanske rentav ett högst troligt scenario.

Länkar:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1000921,00.html
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1008367,00.html

Fotnot:
Jag konstaterar nu i efterhand att fallet två veckor i rad även tagits upp i ”Efterlyst”. Leif-GW Persson uttalar
- Jag tror att det har någonting att göra med hennes karls ankomst dagen efter. Jag tror inte på att hon utsatts för brott.
Han tror vidare att hon försvunnit frivilligt. Det framkommer också att hon haft en vän/pojkvän i Sverige vid namn Patrik

Länkar:
Video ur programmet Efterlyst den 22 februari:
http://vod.mtgnewmedia.se/TV3noje/Efterlyst/red/3406/UppfYasmine.wmv
Video ur programmet Efterlyst den 15 februari:
http://vod.mtgnewmedia.se/TV3noje/Efterlyst/red/3405/Yasmine.wmv
Patrik förhörd
http://www.efterlyst.tv3.se/default.asp?menuItem=2&subMenuItem=8&contentItem=1318

Fotnot2:
Efterlyst vädjar till Yasmin att höra av sig om hon håller sig undan och säger att inget kan hända henne. Men de glömmer hur hon kommer att uteslutas ur familjen. De glömmer bort den muslimska mentaliteten där ett sådant beteende från en dotter är oförlåtligt.

Läs gärna mina om mina erfarenheter med en muslimsk tjej:
http://kolumnen-sweden.blogspot.com/2006/04/muslimer-och-islam.html

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tragiskt är vad det är. Hoppas att det går bra för henne i alla fall. Religionen är det största hotet mot mänskligheten - glöm klimatförändringarna.

Anonym sa...

Hej jag hoppas ni inte snackar för mkt skit om min kompis yasmine, för det hon har sagt till mig om sin mann å sin mamma så tror jag inte ett skit på det ni säger, för hon har aldrig ljugit för mig å tror inte hon skulle ljuga för en sån hära sak, jag har aldrig sätt en tjej kämpa för nåt så mkt som hon har velat å hon fick det, så varför ska hon ut sätta sig sj för allt detta? så fall måste hon vart en falk människa!?

mr. kolumnen sa...

Käre anonyma skribent.

Det är ingen som snackar skit. Jag spekulerar, tycker själv att det är ett tragiskt fall oavsett vad som har hänt. Beklagar verkligen att det som hänt har hänt.

Såsom media framställt saken är det frågan om ett frivilligt försvinnande. Vet du annat kan du alltid kontakta mig privat på mailen.

Ledsen om du upplever det som skitsnack!

Anonym sa...

jag hoppas att yasmine lever och kommer att komma tillbaka.Fast om hon skulle komma tillbaka så är juu hennes liv förstört.Hoppas ingeting har hänt med henne.
Men hon kanske inte gillade honom och ville inte leva med honom.
Eller så har nån fört bort henne eller nåt.Men hoppas ialla fall att hon kommer att komma tillbaka och polisen hittar henne eller att nån ringer in till efterlyst.