fredag, februari 02, 2007

Drömmar

Ibland kan drömmar vara så verkliga att man undrar om det verkligen är en dröm. Speciellt en sak gör mig brydd och det är när jag återkommer till samma miljö, samma lägenheter som jag aldrig har sett i verkligheten. Det är som om man lever ett annat liv i drömmen och drömmen är så verklig att man kan känna den och ta på den.

En av dessa drömmar inträffade inatt. (Här är det läge för alla drömtydare att höra av sig, ni kan titta på ´Sexscen med Ebba Hultkvist` senare)

Jag befinner mig i en lägenhet tillsammans med mina vänner, eller före detta vänner. Det är Anna och en odefinierbar nuvarande flickvän till mig, Nelle, Bjurén och några andra. Min lägenhet är belägen någonstans på tredje våningen men för att komma upp dit måste man upp för stegar, inte trappor. Stegarna är fastsatta på väggarna och lite vingliga.

Mina kompisar hjälper mig att städa. Lägenheten är full med krossat glas och ju mer vi städar desto mer glas blir det. Även råttskit finns här och var. Eftersom vi inte kan få bort glaset försöker vi istället att sopa ner det i ett rum där golvet har ett galler igenom hela rummet. Gallret vetter mot ett avlopp men där syns även en övergiven pir som förfaller mer och mer. Mina kompisar vill se bättre så vi drar en lång förlängningssladd med en lampa för att lysa ner. På något sätt hamnar vi på den övergivna piren och tittar på de förfallna husen. Vi hittar säckar med pengar. Pengarna är gamla. Tior som inte används och äldre pengar som inte funnits i Sverige på länge. Vi tar upp de till lägenheten uppför de vingliga stegarna och sprider ut de på ett bord. Där visar sig också finnas broschyrer över musikgrupper jag varit med i. Min bror kommer på besök. Han har något viktigt att säga. Han säger att min far som ligger på sjukhus har bestämt sig för att sälja min violin för ynka 30 000, en violin han ville ha 500 000 för.

Snap…. Och jag vaknar

Alla drömtydare, Har ni förslag? Varför är det så tydligt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Drömmer du i färg eller svartvitt?

Netta!

mr. kolumnen sa...

Färg

Anonym sa...

Viss är det kul med drömmar:-)

Jag tolkar det som om du vill flytta och då gärna till något exklusivt ställe som kanske kräver lite mer än du har råd med.

Anonym sa...

Kan va längtan efter att röja upp i ditt liv men du upplever det som om du kämpar i motvind I det stora behovet av pengar drömmer du att du blir bönhörd för att komma ifrån det du upplever som en dekig livssituation hmmmmmmmm eller nåt