tisdag, oktober 13, 2009

De rockar fett på violinJag hittade detta efter ett tips. Det är inte utan att jag själv är sugen på att ta upp musiken igen. Jag har alltid velat att ha ett sådant instrument men det har aldrig blivit av. De spelar på Zeta-instrument, samma typ som fläskkvartetten använder. Det speciella med dem är stallet, och så utseendet förstås. Varje sträng har en mikrofon på varje sida om strängen vilket gör att man kan MIDI-styra en synt-modul. På vanlig svenska betyder det att man kan få violinen att låta som en orgel, en tuba, gitarr eller precis vad som helst. Ljudet kommer inte från själva inte från violinen.

Onekligen en strålande idé av dessa tjejer att slå sig ihop. Tre snygga tjejer som rockar fett. Det kanske blir stort. Jag brukar alltid vara skeptisk mot sådana musiker av Linda Lampenius snitt (hon är inget vidare), men jag har lyssnat på lite andra inspelningar med dem var för sig i den klassiska genren och de är inte alls tokiga musiker, faktiskt riktigt bra och innovativa.

Fast vem skulle vilja se en gammal gubbe som jag stå där och rocka på en violin. Jag passar nog bättre i frack eller så får jag först lägga lite pengar på fettsugning, lyftning och hela baletten. Fast det hade onekligen varit kul att ha en Zeta-violin. Jag får önska mig en som 50-års present.Om du tyckte om konceptet kan du spana in länkarna nedan
http://www.youtube.com/watch?v=Y8UjgUIehso
http://www.youtube.com/watch?v=1jm048XJohU
http://www.youtube.com/watch?v=jZoZpUrkosg&feature=player_embedded

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är bara gubbsjuk ;-)

mr. kolumnen sa...

Kan man låta bli att bli kär i dessa tre?

JW sa...

GRYMT!