onsdag, mars 05, 2008

ShoppingresorShopping har blivit västvärldens, och för övrigt den asiatiska världens, nya måsten. Du värderas efter vad du har i plånboken och hur du ser ut.

Under parollen shopping säljer nu SAS flygresor. Två brudar lallar in och visar upp en shoppingbag och vips så ska alla köpa shoppingresor. Helt sjukt! Men säkert jättebra sätt att sälja resor. Alla vill ju vara chicka och kunna säga; Jag och väninnan tog en shoppingsväng i Paris

Ni må kalla mig stockkonservativ och tråkig. Jag anser nämligen att detta sjuka shoppingbehov grundas mycket tidigt, redan på dagis. Barnen jämför prylar och kläder med varandra. Nä för sjutton. Tillbaka med skoluniformen och ta fram andra värden än de materiella så vi slipper 10-åringar som bantar och där främsta idealet är att vara fotomodell..

5 kommentarer:

Anonym sa...

OJ du har så rätt...Du har en del att lära den där fjortisbruden på bloggen med "catutstyrsel" så kanske hon lär sej lite värden i livet!!!

mr. kolumnen sa...

Ja fast det är snarare synd om henne och hon är långt ifrån ensam i detta beteendet. Vad dessa människor gör är att köpa sig en stunds lycka. Det är alltså shoppandet i sig som är det viktiga. När jag shoppar är jag efteråt glad över sakerna jag köpt, själva shoppandet inskränker sig till ett måste, den shoppingberoende är glad över själva shoppandet.

Jag tror att den grundläggande orsaken är att shoppandet är ett substitut för att döva annan inneboende saknad och smärta. Att sedan beteendet ses som hippt och chickt samt att handlarna gnuggar händerna och resten av samhället ser upp till materialism gör att det bara kommer att fortsätta. Hela vårt samhälle är ju uppbyggt kring mesta möjliga konsumtion

Anonym sa...

hm...jag tycker du frossar väldigt mycket o bra runt,på o i dina inköp. Bokstavligen I dina inköp!

mr. kolumnen sa...

??? Que

mr. kolumnen sa...

Ahaaa (femöringen trillade ner). Frossa i spegeln och bordet…. Ja ja ja

http://kolumnen-sweden.blogspot.com/2008/03/kllor-till-gldje.html