tisdag, oktober 23, 2007

Skild

På Tv glorifieras nu skilsmässan i programmet skild. Den framställs som något som är positivt och någon slags utveckling av det egna jaget

Tyvärr, jag köper inte det.

För mig är det ett otroligt misslyckande inget annat än ett misslyckande, allt för ofta till förmån för den ena personens ego. Det finns inga bra skilsmässor! Jag har spenderat 5 år av mitt liv med att sörja människor jag gett mitt hjärta. Det finns inget positivt med en separation.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller nog med. Eller nej. Detta är svårt!

Var är Ehja? Hennes blogg är down..:-(

stina

mr. kolumnen sa...

Prova: http://www.ehja.blogspot.com/ och, http://ehja.blogg.se/ . Jag vet inte vad hon pysslar med

Anonym sa...

Helt klart är skilsmässan ett misslyckande. Ett par ingår ett avtal, giftermålet, och fullföljer inte sina åtaganden enligt det avtalet, solklart misslyckande.

Många tar också alldeles för lätt på giftermålet och vad det EGENTLIGEN innebär. Det är "en kul grej", "man kan alltid skiljas", "kompisarna tyckte det var dags"... En viss bekvämlighet och slöhet spelar roll oxå. Det är lättare att skiljas än att ta tag i problem och lösa dessa.

Anonym sa...

Ähhh... Alla kan behöva en ny fräsch start ibland... Inte lönt att sörja en gammal avdankad hora. Det är bara att skaffa sig en ny !

mr. kolumnen sa...

Är det din erfarenhet av dina förhållanden? Jag beklagar i så fall och förstår att du resonerar så. Stackare

Anonym sa...

Nä... Min hora är en fin fru som jag älskar väldigt mycket, och till skillnad från min älskarinna, så kan vi alltid tala om seriösa saker som ekonomi, finans och liknande frågor och sådant som tilldrar mitt intresse ... Inte bara kn-lla hela tiden alltså...