torsdag, september 20, 2007

Gör ditt val nu!

Jag önskar att man kunde göra val som bjöds när man var tonåring. Jag stod inför ett specifikt en gång som 20-åring. Jag kunde välja att stanna i USA där jag då bodde eller satsa på en musikkarriär i Sverige. Jag valde det senare. Av musikkarriären blev intet mer än några väl tilltagna recensioner, dåligt betalda turnéer och något skivkontrakt.

Undrar hur livet hade sett ut om jag valde det jag verkligen ville, nämligen att stanna i USA. Leva ett liv som jag själv hade byggt upp?

Jag träffade en god vän till mig idag och hennes dotter som är en riktig fena på det mesta. Hennes dotter och jag fick inte tillfälle att prata och hon hade väl knappast lyssnat på en gubbe som jag.


Men till dig F, gör det nu! Vad det än är frågan om kommer du att ångra det du inte gjorde av framtiden, knappast det som du gjorde.

Gubben W

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant så sant..MEN du gör ju fortfarande val även om du är en gubbe. Än så länge är du bara en "ung gubbe". Om 20 år lever du det liv som du väljer nu och snart och lite senare.

Det finns ju faktiskt inget facit på bästa livsval. Kanske hade du fått ett H-vete i USA, en sur kärring som blev fet vid 24, 4 fula, bortskämda ungar och ett tradigt jobb som långtradar chaufför...vad vet vi om det? Nej ingenting mer än att vi kan förgylla och drömma om där vi inte är eller har varit.

mr. kolumnen sa...

Nu var det mest frågan om att när jag ser unga människor vars hjärnverksamhet mest upptas av det som jag själv mest var upptagen av i den åldern, nämligen kärleksbekymmer, hur man framstår inför andra och kärleksrus som har en tendens att överskugga allt både på gott och ont blir jag brydd. För min del lämnade jag just min kärlek i USA för att satsa på karriären vilket ställer mig idag i en något konfunderad situation.

Tjejen i fråga (hon på bilden) är mycket skärpt och vet nog mer vad hon vill med sitt liv än vad jag gjorde på den tiden. I alla fall inbillar jag mig det eftersom där också finns en motsägelser. Några av de mest intressanta 40-taggare jag känner vet fortfarande inte vad de vill!

Men ibland drabbas man av tankarna av just den typen, hur hade sett ut om… Jag var ju nästan på väg att flytta till Barcelona i början på 90-talet. Jobb var klart och allt, vad om…

Men egentligen skall ju inte jag klaga med mitt dubbla boende, en ny stor och fräsch lägenhet med havsutsikt i vad som av svenskar betecknas som en paradisö, och en underbar dotter, och numera också en fru.

Men ändå kan man inte låta bli att tänka, vad om…

Anonym sa...

Jag tror att alla människor har val i livet som man ångrar. Det är inget att fundera över. Det leder inget vart