onsdag, september 12, 2007

11 September, den sanna historien

Alla har en relation till 11 september 2001. Jag minns hur jag förstummad tittade på TV i livesändning och såg när tvillingtornen rasade. Jag som alla andra trodde att det var en hemsk terroristattack. Efter att ikväll ha sett fakta som framförts på TV4 fakta finns all anledning till att betvivla den officiella versionen av vad som hände

Sammanfattningsvis:

Ostridbart är att fyra flygplan kapades, varav 2 flög in i vardera tornet, ett in i pentagon och ett kraschade i mark efter en insats av passagerare

Vad det gäller tvillingtornets ras är det en rad märkliga omständigheter som idag presenterades
• Presidenten informerades men reagerade inte på lång tid.
• Presidenten gick inte att nå p g a kommunikationsproblem som aldrig upplevts förut på det superavancerade planet dit presidenten skall föras i fall av angrepp mot rikets säkerhet
• Militären blev till synes inte informerad i tid
• Branden från en flygplanskrasch skulle inte utveckla tillräcklig temperatur för att smälta stålkonstruktionen i tvillingtornen
• Det ena tornet rasade på 8 sek, det andra på 10 sek, vilket motsvarar fritt fall av en tennisboll från översta våningen, en fysisk omöjlighet då andra våningsplan skulle stoppat fallet i fråga om hastighet.
• Videoupptagningar visar på avsevärt högre temperaturer än vad som skulle uppstått vid en brand, även med fotogen från ett flygplan.
• Ämnen som utvecklar sådan temperatur är termit som avger flytande stål som restprodukt som hittades i mängder, samt böjda stålbalkar utan sprickor, ett förhållande som bara kan inträffa vid mycket höga temperaturer.
• Flera explosioner har bevittnats av överlevande.
• Raset ser ut som implosion, dvs en kontrollerad sprängning av byggnaderna
• Byggnaden togs över av byggmagnaten Mr Sliverstein 6 veckor innan raset. Han tecknade därvid en ny försäkring som innefattade förstörelse pga terrorism. Han fick efter rasen ut hisnande 6 miljarder dollar.
• Intilliggande byggnad rasade också samman, trots att ingen brand fanns. Denna byggnad var förstärkt och där fanns Mr Silversteins skyddsrum. I byggnaden förvarades dokument och data b l a rörande EON skandalen, ett bedrägeri på 70 miljarder dollar. Ingen blev åtalad.
• Efter övertagandet av Silverstein skedde märkliga arbeten, inkluderande ett längre strömavbrott som slog ut alla säkerhetssystem.
• Alla bombhundar togs bort också

Jag har svårt för konspirationsteorier men efter att ha sett detta flera timmar långa reportage inser jag att sanningen inte är den som blivit oss serverad.

Fotnot: 6 miljarder dollar motsvarar idag 41 470 000 000 SEK
70 miljarder dollar motsvarar, 484 015 000 000 SEK

Källor
11 september 2007, TV4 fakta

21:00
Hemligheter kring 11 septemberKanadensisk dokumentär från 2007. I en längre tid har Vita huset, CIA och FBI fört ett hemligt krig mot al-Qaida och ett flertal misslyckanden gjorde terroristattacken den 11 september möjlig. Den ödesdigra höstdagen gick mycket fel. Till exempel gav George W. Bush ordern om att skjuta ner de kapade planen men kommunikationen var bristfällig och presidentens direktiv nådde inte stridspiloterna. Det här programmet visar vad som hände bakom kulisserna dagen då västvärlden attackerades med full kraft.

22:55
Varför rasade World Trade Center?Amerikansk dokumentär från 2007. Den 11 september 2001 blev miljontals människor vittnen till terroristattacken mot World Trade Center i New York när de såg planen flyga in i tvillingtornen live på tv. Var de raserade tornen ett resultat av planen som kraschade och branden som följde? Eller bevittnade alla en kontrollerad rivning? Programmet presenterar både vetenskaplig fakta och myter när expertanalyser kombineras med ögonvittnens historier i ett försök att förstå vad som hände den olyckliga dagen.


PS. Jag rekommenderar dagens program i samma kanal

23:00
Mannen som föll från World Trade Center (R)Brittisk dokumentär från 2006. Det är en av de mest oförglömliga bilderna från terrorattacken den 11 september 2001- ett fotografi av en fallande man, frusen i luften, hans kropp helt parallell med World Trade Centers tvillingtorn. Fotot publicerades i tidningar runt om i världen dagen efter attacken och skulle ha blivit en av de utmärkande bilderna från den hemska händelsen. I stället försvann den snabbt ur medierna. Varför? Dokumentären berättar historien om fotografiet och alla de som hoppade den 11 september. Den möter fotografen som nästan förlorade livet när han tog bilden, medborgarna som klandrade den, anklagade den för att vara sensationell och exploaterande, redaktörerna som publicerade den och som sedan motvilligt förbjöd den, och journalisten som engagerade sig i att avslöja den fallande mannens identitet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Phu W. Please - Summera vad du själv tror om detta i 3 korta meningar. Max 12 ord per mening tack.

Själv tror jag att du börjar balla ur fullständigt eller oxå bara har ramlat i "hata Bushfällan".

Tackar på förhand//
Dum/nyfiken/blondin som vill ha allt serverat på guldfat:-)

mr. kolumnen sa...

Jag kan sammanfatta i 2 meningar inkl denna. Det är ett jättelikt FÖRSÄKRINGSBEDRÄGERI värt ca 700 miljarder SEK

Anonym sa...

Hmmm.. Ett mycket spännande reportage med subjektiva inslag, som uppskattas.

Du borde ju skapa en tidning i tryckt upplaga.

Den hade i vart fall jag prenumererat på om artiklarna är sådana här ...

// Skrivroboten.

Anonym sa...

Herre gud, jag såg också dokumentären. Läskigt. Jag är så gott som övertygad om att det är en konspiration. Tack för ett bra och sammanfattande inlägg! Hoppas att detta sprids och utreds..