fredag, september 28, 2007

Burma är i krig!

Burma är i krig. Jag undrar varför det är så intressant med Burma just nu för oss i väst. Är det för mig ett okänt maktspel bakom kulisserna? Är det något jag missat? Burma måste ha något att erbjuda, eller inte? Nej inte, för hade Burma haft något att erbjuda hade väl USA varit där i sin kamp mot terrorism och för demokrati samt fri och rättigheter, eller hur? Dessutom levererar ju Burmas junta en 100% sanning!

Jag ser i Thailand dagligen burmeser, lastade på flak, trängre än vad EU tillåter för djur, körda till sina arbetsplatser. Allt för att tjäna ihop 4000 Bath för att kunna skicka hem till familjen. 4000BTH=850SEK.

Jag ser burmeser som knallar omkring på gatorna och plockar växter utmed dikena för att äta. Imponerande, men ack så tragiskt. Jag ser även burmeser som äter allehanda sk mat inkl. insekter och fiskhuvuden.

Demonstrera idag. Sätt på dig en röd tröja för munkarna och det burmesiska folket!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article888961.ab
http://carlbildt.wordpress.com/2007/09/28/burma-och-kosovo/
http://hilight.kapook.com/view/15813
http://hilight.kapook.com/view/15807
http://hilight.kapook.com/view/15777

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är säkert mkt prassel bakom kulisserna då Kina stödjer juntan och västvärlden handlar från Kina. När politiker är inblandade fiskar dom antingen röster eller ekonomiska fördelar. Ytterst sällan bryr dom sig på RIKTIGT om människor.
Vidare köper Sverige tjänster från Thailand på grund av en, relativt sett, billigare arbetskraft. Thailand köper tjänster från Burma på grund av en, relativt sett, billigare arbetskraft. Vari ligger skillnaden, moraliskt och ekonomiskt??! Senast jag kollade tjänar en illegal gästarbetare 80-90 baht/dag.
/X

Anonym sa...

jag tycker det var en bra grej att visa sin sympati med att klä sig i något rött, tyvärr hjälper det inte mycket som synes,jävligt synd alltså. L