onsdag, juli 15, 2009

Mesar


När man har en blogg får man eventuellt kommentarer. Kommentarerna faller inte alltid i smaken. Ibland breder ett ohämmat hat ut sig och människor spyr ut saker bakom tangentbordet som de annars inte skulle ha sagt. Ibland är det ren goja ibland obehagliga sanningar.

Det finns olika sätt som människor reagerar på detta. Vissa ”modererar” kommentarerna, dvs släpper igenom sådant de tycker att de vill ha på sin blogg. Andra lägger ner bloggen t ex Marcus Birro. Det finns de som polisanmäler, det finns de som hamnar på psyket. Det finns också de som inte bryr sig (Kolumnen)

Många äro anledningarna till stängningar av bloggar, den kanske vanligaste att innehavaren inte har något att förmedla, men helt klart är att man måste vara hårdhudad när man träder in i offentligheten

3 kommentarer:

Anonym sa...

FUCK YOU!!! :-)

Anonym sa...

En fråga som jag måste ställa mig är vilket mervärde som denna blogg kan skänka samhället förutom att ledarskribenten av denna blogg konstaterar att vederbörande hamnar i offentlighetens ljus?

Är det verkligen så att Du tror att Du nu är en offentlig person somm tilldrar sig uppmärksamhet i offentliga kretsar?

Kan det vara så att alla de som skriver sitt "hat" har något emot innehållet på denna blogg eller mot dig som person?

Jag har inte hittat något på denna blogg som retar mig, men det kan å ena sidan bero på att jag inte bryr mig så värst mycket eftersom jag anser att alla bör få komma till tals i en eller annan form. Det kan också bero på att jag inte är tillräckligt samhällsengagerad för at uppmärksamma de inlägg som de andra blir så uppretade av.

Nåväl.

Det gäller som sagt att vara hårdkukad om man skall ge sig in i offentlighetens ljus. I vart fall när man rör sig i Stockholm på de inneställen där grädden av samhällets etablissamang roar sig.

Men vem bryr sig. Här på landet så luktar det koskit och det kryllar av mygg och bromsar. Där gäller det att vara hårdhudad om man inte vill bli stucken.

Tack för mig idag.

// Taxichauffören från Flen utan ben

mr. kolumnen sa...

På sista tiden har jag inte haft några hatkommentarer, faktiskt