tisdag, januari 20, 2009

Yttrandefrihet i en demokrati

GOOGLE AUTOMATIC TRANSLATION TO ENGLISH

Jag blev i en av kommentarerna här på Kolumnen tillfrågad varför jag inte skriver lite fler ingående samhällsgranskande reportage om Thailand. Låt mig demonstrera hur våra respektive system fungerar

Sverige


Thailand

3 kommentarer:

Anonym sa...

Typiskt inskränkt svensk... att kungahuset inte fyller någon funktion och därför kan förlöjligas, alla ska vara lika och ingen är förmer...

Kungahuset är en fantastisk representant för Sverige vilket är svårt att fatta för alla som sitter i sin förortsbubbla och istället avgudar senaste IDOL-vinnaren eller Bonden som säker fru!

Det finns sex och en halv miljard människor i världen och alla tycker inte lika. Dags för vissa att inse det och lägga ner attityden att ”alla ska tycka och tänka som svenskar för det är det enda rätta”.

Det blir ett j-la liv i Sverige om någon bär turban och utlänningar här ska minsann följa svenska traditioner, seder och inte minst lagar! När samma svenskar är utomlands skriker dom sig hesa så fort något inte är som i hemma!!

Ta seden dit du kommer eller stanna hemma!!

mr. kolumnen sa...

Du har onekligen en poäng i din kommentar och i stora håller jag med och har själv flera gånger beklagat mig över vad du beskriver. Nu var det inte det inlägget handlade om utan snarare bristen på proportioner.

Nu är ju kungen här en storsint kung och en enande kraft för det Thailändska folket så han kommer alldeles säkert att benåda denna illasinnade man som skrivit illa om honom. Lag är ju trots allt lag som skall följas

Anonym sa...

En mycket bra inlägg som sammanfattar den svenska tryck- och yttrandefriheten jämfört med den Thailändska. (jag ser från det svenska perspektivet, men likalydande lagar torde väl gälla i Australien)

Otroligt att de gripit personen flygplatsen (kanske en längre tid senare) när författaren möjligen kom för att besöka landet. Att boken sedan var utgiven i 7 EX.

Mycket bra kolumninlägg.

Thx

Mvh
J