lördag, juni 28, 2008

Problem

Jag har enorma problem i det verkliga livet och står inför avgörande beslut som påverkar resten av mitt liv. Därför blir det inte mycket skrivet här på bloggen.

Måste dock återkomma till människan som bad mig att ta bort en video. Som jag ser det gjorde jag en rolig video som även är rättvis. Det är precis så du ser ut och så du pratar, så du agerar! Det är det vi alla gillar hos dig, att du är du, spontan hjärtlig och rolig. Det är bara du som i din fantasi och önskan ser dig själv annorlunda. Jag gjorde inte videon för att vara taskig och har i samtal med andra fått kommentarer om att videon är kul, ball osv. Jag förstår uppriktigt sagt inte vad som tagit åt dig och inte heller att du inte ens dristat dig om att ringa utan sitter där och tjurar och skriver underliga kommentarer och inlägg på din egen blogg. Att komma med argument som att ”hur ska folk återvinna respekt” och så vidare är bara fånigt. Alla har kul på videon och det är precis så det var. Man måste bjuda på sig själv och ha lite självdistans.

Eller den långa harrangen om att du jobbat förfärligt mycket och därav fått påsar under ögonen. Vad skall jag säga om denna video? Att jag vanligtvis pratar sammanhängande men att manuset var svårtolkat? Eller denna video där jag ser ut som en blobb och fåntratt: Att jag vanligtvis inte ser ut så men det har blivit så mycket god mat nu när frun har kommit? Eller att J och hennes kompis offentligt blir kallade för fjortisar?

Jag får säga att du verkligen rör upp en storm i vattenglas

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!

Jag känner inte någon av er på filmen. Men jag förstår om kvinnan inte tycker det är så skoj att hennes midsommarfylla förevigas och läggs ut på nätet. Jag har sagt mkt dumt på fyllan själv, och bara för att hon säger "det här kan vi lägga på You Tube" när hon är onykter behöver man ju inte ta henne på orden.

Om hon är din vän, och ber dig att ta bort den för att hon inte tycker den är trevlig, varför kan du inte göra henne en tjänst? Du mår väl inte dåligt av att ta bort den, men hon kanske mår dåligt av att den existerar.

Om det är en big deal för henne, och du är hennes vän så kan du väl vara schysst? För du är väl hennes vän?

Ha en trevlig dag.
Linda

mr. kolumnen sa...

Hejsan Linda. Vad duktigt av dig att lista ut vilket klipp det handlar om. Nåväl här är anledningen till att jag inte vill ta bort det.

Den här sajten firar snart 10 år även om bara de senaste 3 åren finns ute just nu Under dessa tio år har jag attackerats från olika håll. Man har gått till polis vid tre tillfällen och datainspektionen vid två tillfällen (jag blev friad) Man har kontaktat mitt universitet och ställt till problem när jag var verksam där. Vid några tillfällen har man lyckats att släcka sidan med hänvisning till brott. Sidan har då omedelbart kommit upp igen. När jag berörde frågan om rätten att vara förälder även om föräldern varit frånvarande flög en annan kompis i taket och sa upp bekantskapen Det är inte nog med det utan historien fortsätter med grannar som hotat mig till livet, kompisar som hotat med advokat och stämning och allehanda div kriminella element som utövat påtryckningar.

I Sverige lever vi i en demokrati där alla får uttrycka sina åsikter och publicera konstnärliga verk vilket det är frågan om i juridisk mening i detta fall. Därför Linda blir det som ett rött skynke för mig när någon försöker att påverka innehållet rent principiellt. Vidare anser jag att det hela är en storm i ett vattenglas och jag har ingen förståelse för upprördheten. Videon föreställer ett antal inte namngivna personer varav den ena gör sig extra bra på film. Personligheten går igenom rutan. Det är inte frågan om att visa hennes fylla utan det är frågan om att skildra hur (rent ut sagt) jävla kul vi hade. Det är inte heller frågan om att försöka att få någon att framstå i dålig dager utan ett försök att på ett roligt sätt klippa ner 1 timmes material till 1:30 min. Vederbörande har vidare sett allt material och så sent som på vägen hem (när hon var nykter) givit sitt OK och även uttryckt förvåning över att jag skulle klippa ner ca 1 timmes film till enbart 2 minuter som det var frågan om i planeringen.

Sammantaget är det för mig framför allt en principiell fråga om rätten att uttrycka sig. Jag har vidare fått tillstånd att publicera och rent juridiskt, även om jag inte hade fått tillstånd är ingen namngiven. Rent moraliskt ser jag heller inget problem eftersom jag inte framställer någon i dålig dager enbart människor som har kul tillsammans.

Ärligt talat fattar jag ingenting av upprördheten och känner mig snarare besviken över hennes reaktion. Jag har verkligen inte gjort videon för att få någon att må dåligt utan ville bara skildra hur gooo hon är och kan bjuda på sig själv. Jag hade tydligen fel.

Anonym sa...

En eloge till Kolumnen för att att han står upp för yttrandefriheten och inte böjer sig för påtryckningar, strongt!

Ingen eloge för "midsommar-affären" Gäller det en vän, lägg för f-n principerna åt sidan och plocka bort videon som en tjänst om hon vill det!! Hur oskuldsfull DU än bedömer videon så kan andra ha en annan åsikt. Bara för att du kan bjuda på dig själv till 100% innebär inte det att andra kan göra detsamma. Att du juridisk har torrt under fötterna är oväsentligt anser jag, man applicerar inte juridik på sina vänner.

Jag tror ingen läsare här skulle tycka att du sviker dina ideal genom att ta bort videon. Däremot anser nog många att du sviker en vän genom att ha den kvar.

Lägg upp en(eller flera!) "Coyote" dansvideos istället!!

Anonym sa...

Om du tycker jag skriver och är fånig,så får du tycka det.Men jag tycker det är lätt att säga för den som bara agerar "birollsinnehavare" i denna studie av en stupfull käring som tror hon kan koppla av i vänners lag.Underligt att en film om midsommarfirande plötsligt i stort sett bara innehåller sener av "fyllekärring" och bara instick av er andra.Sisst vill jag bara säga att du mycket väl vet vad jag tycker om att bli utlagd på nätet.
Detta blir det sissta "fåniga" jag skriver om detta,om du anser att detta faller under yttrandefrihet,har du en underlig uppfattning om den.
Hej L

mr. kolumnen sa...

”Vad jag tycker om att bli utlagd på nätet” skriver du. Ja vad tycker du? Är det inte så att du har en egen blogg? Snacka massa goja, usch!!

http://listo2you.blogspot.com

Men nu har jag tagit bort dig så nu ska du väl vara glad, för ”det var ju inte jag” utan han bakom kameran!