söndag, april 16, 2006

Peter Skeppström

Jan Guillou ger sig på ett intelligent sätt in i debatten om s. k. rättskandaler liksom den jag nyligen omnämnde om Sjödin. Som vanligt gör han det på ett nyanserat sätt och hela kolumnen är väl värd att läsas på Aftonbladet

Relaterande till min reflektion om Sjödin får jag citera den intressanta slutsatsen Guillou gör:

”Under det tjafs som naturligtvis uppstod när Anna Sjödin skulle kastas ut från krogen för att hon var för full ingrep hennes pressekreterare Peter Skeppström, 27. Dels lär han ha hotat krogen med att ”nu var det kört” för krogen eftersom man gett sig på fel folk. Dels uppger polisen att han hotat dem med att ta upp saken med justitieminister Bodström. Det är maffialogik som unge Skeppström exponerar. Vet ni inte att hon är don Corleones dotter? Förstår ni inte vad som kan hända restaurangen nu? Begriper inte herrar konstaplar att vi har en justitieminister på vår sida?

Så tänker en av våra blivande Nuder eller Rosengren redan vid 27 års ålder. Redan som SSU-are kan man alltså föreställa sig att man ingår i ett maktskikt som står över lagen. Det är något att bli rasande över”


http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,810323,00.html

1 kommentar:

Anonym sa...

Utan tvekan är det så att vissa av oss blir något indignerade över alla "rättsskandaler"