tisdag, april 25, 2006

Kroppsideal

Aftonbladet tar nu pratpinnen och utnämner sig själv för att vara moralisternas främsta företrädare. I en aggressiv propaganda läser man artiklar om hur synd det är om ungdomarna i Big Brother och nu och återigen tar man upp den gamla dängan om hur synd det är om kvinnan som genom tiderna anpassat sig till mannens kvinnoideal.

Fast jag måste ju ha fått något om bakfoten. Någonstans hade jag nämligen för mig att det var en växelverkan, man-kvinna, kvinna-man. Det finns väl ingen människa som vill känna sig ”ful” och såvitt jag vet gör sig alla ”fina” när de skall ut och utforska jaktmarkerna eller gå på fest. Männen gör sitt bästa i att se så attraktiva och (förlåt uttrycket, man får kanske inte prata i dessa termer) MANLIGA ut som möjligt och kvinnorna FEMININA. Idealen växlar från tid och kultur. Men vi har väl alltid tyckt att det är viktigt att se vackra ut för varandra. Sedan har männen alltid öppnat dörrar, köpt drinkar, charmat, pratat, medan kvinnan alltid valt och i sin roll varit den som väljer eller nobbar, det hör så att säga till spelets regler.

Jag menar att om en tjej mår bra av att sätta in bröstinplantat av vilken anledning det än må vara så är det väl för sjutton upp till henne att göra utan att riskera arga moralister. Om en kille väljer att på bekostnad av sin potens pumpa sig full med ryssfemmor och slita i ett gym 24 timmar om dygnet är det väl hans val. Så ser idealen ut idag sedan får moralisterna tvista om varifrån dessa ideal kommer och förfära sig över nätporren och skriva hjärntvättande artiklar som denna för att sedan sätta upp en omröstning som garanterat ger det utfall man önskat (att folk inte tänker självständigt slutar aldrig att förvåna mig)

Männen har alltid jagat och kvinnor har alltid lockat. Så är det, så var det och så kommer det att förbli liksom att idealen växlat och kommer att fortsätta att göra. Så skippa skitsnacket nu. Over and out.

Länkar:
Kvinnans kropp skall inte exponeras
Bedömer du människor utifrån utseendet

Inga kommentarer: