fredag, april 14, 2006

Linda Skugge

Det finns de i Sverige som tillåts så mycket av den tredje makten men är så otroligt fattiga i tanken. En av dem är Linda Skugge som vanligtvis spyr ur sig sina floskler i Expressen. Senast i raden av hennes otroligt välgenomtänkta krönikor är den om att svenska landslaget ska bojkotta VM p g a att prostitution är tillåtet i värdlandet.

I vanlig ordning stinker artikeln hat till män och dessutom är full av faktafel men det låter jag vara nu.

”Hur står killarna ut med att spela fotboll trots att de vet att en massa tjejer tvingas hora för att inte bli misshandlade?” skriver hon för att i nästa andetag hosta ur sig ” att ”om dessa fotbollsspelare verkligen brydde sig om busslasterna med tjejer som kommer smugglas in under VM för att jobba som horor så skulle de kunna förhindra det.”

Ja, nog är det så att de svenska fotbollspelarnas främsta uppgift är att förhindra prostitution eftersom det verkligen ankommer på dem liksom de öriga världsproblemen. Varifrån hon fått detta med busslaster låter jag vara osagt liksom alla argumen för eller emot prostitution, det är inte det som är intressant.

Det som är intressant är att Skugge fått häva ur sig sitt hat så länge. Jag tar mig här friheten att citera ur hennes mailskörd. ”Ditt uppenbara mål med att polarisera könen håller på att nå sin pik och jag uppmuntrar dig till att fortsätta för snart kommer en backflash av ditt och andra galningars eviga viglande. Kvinnor och män, pojkar och flickor, honhundar och hanhundar kommer förenas och släpa iväg dig, ditt skrivbord och din trygga arbetsstol och begrava dig under tonvis av grått grus och vått sand och flera gånger per år ska vi fira att den den vidrigaste journalisten på skvallerpressen äntligen har gått ur tiden. Vi ska tända tomtebloss, dansa till soluppgång, dricka sprit, klä av oss nakna och jucka och motjucka. Sen ska vi fortsätta tillsammans på en sund och trevlig väg mot jämställdhet och glömma den dystra tid du och ditt possy förpestade vardagen”

Jag kunde inte sagt det bättre

Inga kommentarer: