söndag, juli 13, 2008

Relationer


Det är många som jag genom åren har blivit besviken på. Allra mest är det i kärleksförhållanden där man gett allt och det hela slutat med att jag stått på bar backe, avklädd till kropp och själ.

När det gäller vänner är det mest slående att de som man förväntar sig minst utav är de som överraskar (flera exempel de gångna månaderna i Sverige)

Tack ni som finns och ni andra förtjänar inte min vänskap

28 kommentarer:

Anonym sa...

Angående person nr:1 så trodde jag du hade lärt dej vid det här laget, varför vill du ha en sån falsk och skitsnackande kompis??
Som du själv har sagt, du dög ju bara när datan skulle lagas, bil behövdes eller när hon inga kompisar/pojkvän hade, jag minns rätt många gånger när du inte var välkommen i sällskapet hon umgicks med.

Näää min käre vän, lägg ner svin skall hållas i stian!!!

Kram Netta!

mr. kolumnen sa...

Ja inte har jag mycket till övers för den stilen som hon körde med igår. Önskar att jag hade haft kvar konversationen från MSN men tyvärr. Kan bara återge att T anser Du och J snackar skit och att jag bara lyssnar på ”fel” personer. I övrigt var allt hon kunde kläcka ur sig ”var det något du ville?”

Och jo Nettan, jag vet flera gånger som jag inte var välkommen och andra gånger då jag var mer än välkommen. Typ när bil skulle köras/hyras datorer lagas eller det skulle tapetseras i en hel lägenhet, f ö enda gången vederbörande har bjudit på mat under alla dessa år. Jag vet inte hur många middagar hon har varit på hos mig eller mina vänner. Jag blir så lack så lack så lack. ’’Men jag kan ju inte anklaga henne för världens bästa hjärnkapacitet. Jag menar när man inte fixar en lärarutbildning ens, där alla blir antagna och alla som orkar sig igenom blir godkända.

Noll koll på läget tyvärr och sågspånen fortsätter att rassla. Du vet, när pojkvännerna tog slut i höstats var det någon som gärna sov över här i villan. När det var kärleksbekymmer var det jag som fick komma med råden (vilket jag gjorde mer än gärna). Att sedan bli behandlad på detta vis både av F och T gör mig snarare mera häpen än förbannad. Fast gudarna skall veta att även om jag inte förvånas över något tappade jag hakan igår.

Anonym sa...

"Skärp till Er allihopa" torde innefatta Mr.Kolumnen oxå eller hur?!

Om bara häften vore rätt i personlighetstestet nedan skulle fler kompisar vara kvar på banan...

.. och kom ihåg, INGEN av oss är perfekt (förutom undertecknad :P)

Mr Anonym

Anonym sa...

Ta dig i röven W!

Anonym sa...

Jag är skärpt...sååå jävla skärpt därav gjort mej av med folk som snackar skit.
Klart att jag och J snackar skit MEN vi står för det!!!Men det är också fakta.
Wojjen behöver inte ta sej i röven det har hans så kallade vänner gjort så bra.
Ingen är perfekt, absolut inte men vänner är man rädd om och man tar inte hur mycke skit som helst.
Som man bäddar....

Netta! "Inte anonym"

Anonym sa...

Fast jag glömde....Vem behöver vänner när man har pojkvän/flickvän. *lol*

Peace Netta!

mr. kolumnen sa...

Eller hur? Ha ha ha :-)

Anonym sa...

Vem behöver ovänner när man har vänner som mr/ms/mrs XXX! ;-)

Anonym sa...

Det viktigaste här i världen är en pojkvän helst skall han ha lite pengar fin lägenhet mitt i stan spela golf och dricka fin cognac.
Då skiter man till och med i sina barn.....
Eller var det från en dokusåpa jag såg härom veckan???

Kram Netta och J

Anonym sa...

Du är ju helt d-vla underbar W:-)

På dom bara! Jag är gärna vän med dig, tror att du är hur kul som helst att umgås med.

Anonym sa...

GOOO STINA GOOOO !!!!! ;0))

Netta!

ehja sa...

Jag har ju inte känt dig så länge, men undrar lite om var dessa "goa vänner" ovan var när jag träffade dig? Mig veterligen mådde du som sämst under tiden 2004-2005. Då lös alla, som på senare tid dykt upp på bloggen, med sin frånvaro. De vänner till dig som jag täffade under den tiden, förutom mannen i Majorna, är de två som du nu rackar ner på.

mr. kolumnen sa...

Det finns ett IRL också Ehja, glöm inte det! Långt ifrån alla skriver här på bloggen och långt ifrån alla vill exponeras här något jag tagit fasta på i ett av de 3 (!) fallen jag tar upp.

2004 var hemskt och vad jag minns fanns ingen som orkade med mig, och sanningen att säga orkade jag inte med någon jag heller.

Men det var en bra bantningskur, från 73 kg till 45 kg på tre månader ;-)

Fast sanningen att säga var det person 2 som orkade mest. Glömmer inte julafton och panikångesten med närmare 200 i puls som inga mediciner rådde bot på.

Nej då Ehja jag glömmer inte, men det hindrar inte att relationen med person 2 just nu är frostig. Och det är inte pga av att jag gjort fel. Tvärt om har jag för första gången frivilligt tagit bort en sak från nätet. Jag hade väl kanske förväntat mig ett tack

Person ett har däremot visat sitt rätta jag. Fast det kanske är det som man har vänner till. Att dra så mycket nytta som möjligt av dem?

Anonym sa...

Kära Ehja.

Jag och Wojjen har känt varandra sedan 1986 men dock inte umgåtts mer än på gemensamma fester och enstaka ute kvällar MEN hade han ringt mej under tiden 2004-2005 så hade jag givetvis ställt upp.
Nu råkade vi gemensamt känna personen i fråga och diskuterar detta här på hans sida....Vad är problemet??
Frågan är om du ens vet vad det handlar om!!!!

Netta!

ehja sa...

Problemet?
Jag reagerade då, dvs 2004, på att W hade så få närvarande vänner. Jag minns bla hans 40-årsdag när han satt ensam med mig o mannen i Majorna och undrade var hans vänner var.
I W's fall är det just så... han är skitkul när han festar. Allt är toppen. Tjo, tjim och glamour! Men vänner skall väl inte bara vara med då? Det finns ju en vardag också. När man vaknar upp ur baksmällan eller när man, som i hans fall, drabbas av dubbel sorg.
Var fanns hans vänner då?
Den vännen - som mot sin vilja blev utlagd på nätet och förväntades tacka för att filmen togs bort...*mållös*... - är den som jag uppfattade som hans enda och riktiga vän.
Jag vet att det inte är den vännen ni diskuterar.
Problemet hos mig kanske är att jag skiljer på vänner och bekanta.

Vänner är de som ställer upp. Både under festliga former och när livet skitit sig.
Vänner ger utan att räkna med att få.
Vänner ber utan att känna att de tar.
Bekanta är människor man pratar med då och då och som bara får se vissa utvalda delar av ens person.

Mitt slutliga problem är nog att jag inte riktigt vet om en blogg är ett korrekt ställe att diskutera en tredje person.

ehja sa...

Men... det är kul att du åter hittat tbx till dina vänner och sorterat bort "skräpet". Det innebr att din 50-årsdag kommer att bli allt det som tjejerna eftersöker här. Fest, glamour och en strålande W. Det är kul!

mr. kolumnen sa...

Rättelse:

Person nr 2 gav sitt UTTRYCKLIGA tillstånd till att det lades ut på nätet! Inte en inte två inte tre utan upprepade gånger varav en är inspelad! Hom hade däremot sedan åsikter om hur den blev ihopklippt och hur hon såg ut!

"Allting kommer vara ute på YouTube det är ganska roligt"
http://kolumnen-sweden.blogspot.com/2008/06/ok-s-jag-tar-bort-videon.html

Anonym sa...

Fest och glamour åt folket!!!!

Netta!

mr. kolumnen sa...

Alla som vill ha fest och glamour maila på kolumnen@gmail.com

Jotexx sa...

Jag tycker alltid att det är helfestligt när du som bloggare lämnar ditt avtryck och din åsikt för att sen ha personer rännandes på din domän som ska säga till dig vad du får tycka och ej. Nä, du är kul du så keep up med det du gör!!! /Dani (hon som är så duktigt på att spela fiol)

Jotexx sa...

Förresten, kan jag länka dig till min blogg? Tror att det finns en hel del som skulle finna nöje av dina åskiter :-D Ha en ljuvlig dag o häls fru W och J så gott!

Anonym sa...

jag känner mr kolumnen och kan bara säga att han är bara en misslyckad fd allt som på detta viset bara vi ha tillbaka sina numera 5 min of fame

Anonym sa...

Ber om lov att få kommentera och tycka till på din blogg TROTS att vi inte är närmaste vänner!!


Han är i allafall en fd knappast misslyckad....Vad är du?

ANONYM=RÄKNAS INTE!!!

Netta!

Anonym sa...

:-) underbart med alla åsikter!

ehja spikade definitionen av vänner: tisdag, juli 15, 2008 1:23:00 AM, bra skrivet!

NETTA=RÄKNAS INTE!!!

Mr Anonym

Anonym sa...

Bilda en fanclub vettja *lol*

ehja sa...

Dani: Du skriver: "(...) för att sen ha personer rännandes på din domän som ska säga till dig vad du får tycka och ej."
Oavsett om du blir närmare vän med W eller bara en bekant, så lär du dig snart att du aldrig kan tala om för honom vad han får och inte får tycka/göra.
Får han så gör han.
Får han inte så gör han bara dubbelt upp. Lönlöst alltså!

Netta: Jag har aldrig ifrågasatt din "kompisstatus" hos bloggägaren.
Själv är jag varken kompis eller ex. Bara typ en reklampaus- dvs. tidsfördriv mellan relationer.

Vad jag däremot vet är att i alla relationer finns det två versioner. Person 1 och Person 2 har båda sin syn på saker och ting. I såväl vänskapsrelationer som i kärleksrelationer.

Eftersom du känner både T och W antar jag att du har rätt i fråga om den relationen. Du har sett och hört och kommit till slutsatsen att W är den utnyttjade parten. Vad jag vänder mig mot är din mening i en kommentar ovan:
"Wojjen behöver inte ta sej i röven det har hans så kallade vänner gjort så bra."
Det är inte bara T du har en åsikt om där. Det är andra människor med. Vad vet du om hans relation med de människorna?
Visst, vi har hört/läst W's ord. Men har vi hört de andra?

Jag tycker att det är kul när folk tycker olikt mig själv. Jag gillar att vrida och vända på argument. Jag avskyr när jag måste medge att någon kan ha rätt och jag själv fel. Tyvärr måste jag dock göra det ibland.
Däremot gillar jag inte när man försöker förlöjliga andra människor eller "fjanta" bort deras åsikter. Antingen tyder det på en oförmåga att stå upp för det man egentligen tycker eller så är det bara ett sätt att visa att man anser sig förmer än andra.
I mitt tycke är allas åsikter är av värde, även de dåliga.

Anonym sa...

Efter diverse kränkningar av T och hennes dotter här på nätet vore allt annat konstigt än att hon ber dig dra dit pepparn växer.

Både W och Nettan spyr sin galla och det verkar mest som de är otillfredsställda och jag tycker mig ana en stor saknad av T i deras liv. (Något annat samtalsämne verkar inte finnas dem emellan")

I bland vill man nära sitt hat och kan man kasta lite skit, kanske man växer lite själv. Eller?

Bara för att några ropar "du är skit" betyder inte att det är en sanning utan endast Er uppfattning.

Er uppfattning om T är ingenting jag känner igen.

Vad är det för fel att träffa en man, leva lyx och vara lycklig.

Avundsjuka är ingen dygd.

O Nettan God Jul någon annanstans än hos familjen T:s gästfrihet

Anonym sa...

Jag har Goda jular du behöver inte oror dej.
Gästfrihet och och skitsnack går ju som sagt inte ihop.
Diskussionen har inget med varken hat eller saknad att göra, bara konstaterade att vi OCKSÅ delar samma åsikt.

För övrigt finns det inget hos den människan som gör mej avundsjuk, jag är fullkomligt tillfreds med mitt liv, förutom att jag är lite hungrig just nu.

Längtar till jul och önskar även dej en "God Jul" när den väl infinner sej!

Wojtek
Nu drar jag på semester men förväntar mej en massa intressant kul knas läsning när jag kommer tillbaka.

Peace out
Netta!