lördag, juli 05, 2008

Bruce Springsteen Göteborg 2008

Bruce Springsteens konsert var det mossigaste som jag hört på länge. Jag kommer väl i tidningarna höra om folkfest och så vidare.


Fjortisar som vill ha pappasymboler och gamla gubbar som tror att det är 60-tal igen. Men i ärlighetens namn var det en slagdänga efter slagdänga. Och som avslutning fick Brucan för sig att han befann sig på Irland. Lyssna på avslutningslåten inspelad från mina fönster (är det olagligt att spela in oljud från sina fönster?)Tänk att ingen av dem lärt sig varken spela eller sjunga på så många år

Näää, Bruce borde lagt av medan tid var, detta som jag hörde var bara en välarrangerad pengamaskin


http://www.aftonbladet.se/nojesliv/festivalsommar2008/article2837118.ab

20 kommentarer:

Anonym sa...

Ja nu har vi en gång för alla fått reda på att du inte vet ett skit om musik!

Anonym sa...

Hej Wojjen!

Har semester så jag missade din inbjudan men hoppas den kvarstår till ett senare tillfälle, jag och Jea kommer gärna *tack*

Du har helt rätt om Brucan han skulle lagt av för längesedan och det börjar bli pinsamt med "Springsteen och Ullevi".
Det han gör är mossigt HAN ÄR MOSSIG....Fan gå vidare världen är full av ny grym musik!!!
Och skulle inte Wojjen veta ett skit om musik.....Hahahaha det är väl den sista du skall säga det till...Du har bergis inte sett och hört grabben spela luft fiol :0)
Näää bort med gubbsen på Ullevi och plocka fram lite nytt!!!!
Nu hoppas jag en gång för alla att det var hans sista spelning på Ullevi!!

Kram Netta!

ehja sa...

W har rätt och 57 - 58 000 andra människor har fel?!?
Kan man inte bara acceptera att alla har olika tycke och smak?
W är skolad till att göra och framföra musik. Majoriteten av oss vanliga dödliga är inte det. Vi kan inte skilja på "riktig" och "oriktig" musik.
Man går på känslan. Det som ger någon glädje är bra musik.Det är vitsen med musik.
Jag tycker att det riktiga i sammanhanget, inte är att sätta sig till doms över andras musiksmak, utan att kunna unna dem den stunden av glädje som Springsteen gav dem igår.

BTW... jag är tondöv och lyssnar på Björn Afzelius i ensamma stunder. Jag hade älskat att vara på Ullevi någon av dessa dagar!Skjut mig gärna!

Anonym sa...

Är du totalt hjärndöd? Eller låtsas du bara? Dem som vet lite om musik och går på konserter istället för att spela in från sitt fönster vet vad det handlar om. Men du, ja du verkar för fan inte ha ett rätt.

Puss.

Anonym sa...

Jag tycker inte Springsteen är bra och jag tycker det är mossigt att låta honom spela på Ullevi IGEN men om andra vill se honom och tycker han är bra får dom göra det. Jag sätter mej inte till doms över andras musiksmak talar bara om min åsikt.
Jag hade inte älskat att vara på Ullevi men visst unnar jag andra att gå och se spektaklet om dom nu vill det, men för mej är han över och förbi.
Det som är trist är att det finns så grymt mycke bra band och musik men dom väljer att gång på gång ta hit gamla mossiga band.

Jag kan skilja på riktig och oriktig musik men dock inte göra eller framföra det själv OCH jag är en vanlig sketen dödlig!!!!


Peace!

mr. kolumnen sa...

Problemet i vanlig ordning Nettan är pengar, Arrangörerna tror inte att någon annan kan fylla Ullevi. Så det blir Rolling Stones och Springsteen och Springsteen och Rolling Stones och Rolling Stones och Springsteen. Du får tänka på att en sådan konsert inbringar ca 25 000 000 i intäkter x 2, för jag hade det tvivelaktiga nöjet att höra konserten idag igen. Jag somnade.

F ö hörde jag både idag och igår soundchecken. Igår när det började låta trodde jag först att det var någon unge häromkring som hade fått sin första gitarr och provade sig fram innan jag fattade att (o)ljudet kom från Ullevi

mr. kolumnen sa...

Förtydligande: 25 000 000 i biljettintäkter, på det kommer minst lika mycket, om inte mera, i merförsäljning för att inte prata om restaurangägarna och hotellen som jublar. Som jag skrev, ”en välarrangerad pengamaskin” Idag fungerar ju ekonomin i musikbranschen så att man inte gör några pengar på själva musiken, alltså CD-försäljningen utan på allt annat kring musiken och varumärket Springsteen är stort. Snart börjar väl även han att sätta sitt namn på kalsonger. Ett tips är att sätta namnet i röven.

Anonym sa...

hmm...det är lite sorgligt att läsa det du skriver. blev nyfiken efter ditt klipp på youtube. vad skulle kunna göra det bättre på ullevi?

Anonym sa...

Du verkar ju inte riktigt klok. Jag spelar själv instrument, lyssnar gärna på "annan" musik, varesig det är gammal musik, Zeppelin, Clash och mycket mer, eller ny. Jag förstår Springsteen storhet. Jag förstår glädjen i hans musik. Jag älskar hans Seeger-session karriät (även om jag kanske inte uppskattar just låten We shall overcome). Kanske är det ljudkvalitén där du bor det är fel på, med tanke på att American land äe helt grym på skiva i min öron. Jag lyssnar även mycket på Irländsk musik (Dubliners blir jag på mycket gott humör av). Kanske är du tondöv om du inte förstår dig på itländsk folkmusik, som innehåller mycket glädje, och går tillräkligt snabbt för att man inte ska kunna hålla benen still? Kanske är du bara anti allt som är lite äldre än dig, eller innehåller instrument som inte är "vanliga"?? Eller så är du kanske bara tondöv fast du inte låtsas om det? Vad vet jag?

Såg en video på youtube från gbg "Marys Place". Oavsett vad man tycker om den musiken, kan man väl inte undgå att se att folk uppskattar musiken, och har roligt. +Att Springsteen är en förstaklassig underhållare.

Fast nu när jag har skrivit detta, undrar jag varför i helvete jag bryr mig? Aja, skitsamma, skickar ändå.

mr. kolumnen sa...

Jag bara älskar denna kommentar ovan, speciellt detta avsnitt: "Kanske är du bara anti allt som är lite äldre än dig, eller innehåller instrument som inte är vanliga??"

:-)

PS. Vad var det jag skrev, "Fjortisar som söker pappasymboler"

Anonym sa...

du e dum i huvet

Anonym sa...

"du e dum i huvet" Om detta är riktat mot "mr.kolumnen" så kan jag inte annat än att hålla med. Och är det inte det så säger jag det själv - Du är dum i huvudet. Det måste du fan vara.

Anonym sa...

du tro att du e något, du kan ju inget om musik. bruce is the king

ehja sa...

Det hade varit lite roligt om ni kunde stå för era åsikter. Det är så himla trist att läsa att "Anonym" tycker W är dum i huvudet.
Det tycker jag också ibland, men jag vågar iallafall stå för det.

Jag har faktiskt varit med W på Dubliner och lyssnat på ett band som spelade där. Den gången var han mycket imponerad av framträdandet och mannen som spelade fiol. Det var irländskt och flinka fingrar på fiolen. Fast jag tror att fiolmannen kom från Backateatern.

Netta: Jag är med på vad du menar. Själv gillar jag Bruce i måttliga mängder och hade gärna varit på Ullevi. Men självklart skall man inte bara satsa på gamla säkra kort, utan våga släppa fram nytt och fräscht.

Anonym sa...

Hur står man för vad man skriver på internet? Genom att byta ut 'anonym' mot sitt namn? Ja, då hajjar ju precis alla vem man är! woho!

ehja sa...

Sant, men man ser ju att det iallafall finns mer än en person som tycker att W är dum i huvudet. haha!

Just nu verkar det bara vara "Anonym" och han är otroligt tjatig i mitt tycke.

Sen vet ju förhoppningsvis personen man riktar sitt ogillande till iallafall vem man är då man skriver nick eller namn.

Fast i W's -och mitt eget- fall, så har man ju ändå ganska god koll via besöksräknaren. Varje besök lämnar ju ett IP-nummer.

Anonym sa...

W kan ju ha svårt att acceptera avvikande åsikter ibland... kanske bättre att vara anonym ;-) Vad gäller IP:t finns faktiskt proxys. F.ö. gillar jag skarpt när W provocerar...
/ Mr Anonym

Anonym sa...

Bra rutet W. Han är förfärligt överskattad den där gamla gubben. Jag skulle inte ha gått dit även om jag fick betalt för det.

Anonym sa...

Hade jag fått bestämma så hade jag arrangeratett stort UFC på Ullevi...Men tyvärr går det inte för Sverige förbjuder det....Så vi får väl dras med gubbsen *suck*

Netta!

P.S
Tror inte han/hon vågar stå för att kalla Wojjen dum i huvudet.

Anonym sa...

Bruce valde att sluta alla sina konserter på denna turne med American land,vilken är bra,skaffa mer information innan du uttalar dig,du mår nog inte så bra skulle jag tippa på.Du snackar ner en av världens bästa live artister,trots att du inte ens var på Ullevi.Jag sov i sovsäck två dygn utanför Ullevi för att se denna mans underbara musik,och jag är inte en fjortis och ingen gibbe utan en kvinna i mina bästa 30.....
din jävel.......