fredag, januari 11, 2008

Mansförtryck och kvinnovälde. Fler kvinnliga privilegierSerien Mansförtryck och kvinnovälde på Kolumnen, Fler kvinnliga privilegier
Pär Ström

6 kommentarer:

Anonym sa...

varför måste man vinkla det åt en det ena hållet än åt det andra,varför inte försöka öka förståelsen mellan könen istället för att hugga varran i strupen.Vi skall ju ändå "leka" tillsammans på den här jordkulan när allt kommer omkring.Och när jorden hotas av hur vi alla beter oss, är det ju av sekundär betydelse vem som har rätt,för vi är alla djur ,DÄGG-DJUR!!

ehja sa...

Men om fler kvinnor läser på högskolan, hur kan det då komma sig att våra män är de som tjänar mest. De är ju de, som enligt dig har lägst utbildning.

I vilket fall så känns det lite som att du plockar lite efter eget behag.
Vissa saker gynnar det ena könet, vissa gynnar det andra. Det gäller bara att hitta ytterligheterna som stärker det egna argumentet.
Tyvärr känns det som att du är lite på ytterkanten i denna debatt. Ja... feminister på ena och du på andra. De som läser och kommenterar dina inlägg som står någonstans mitt i mellan.
Du borde hitta en feminist, som kan fakta och har argument, för att debatten ska bli intressant och inte bara en envägskommunikation.

mr. kolumnen sa...

Ja det är klart att det är svårt att argumentera emot självklara orättvisor som ingen dristat sig att kommentera. Det är inte att plocka lite här och där utan de två första debattinläggen har just handlat om några av de förmåner som kvinnor anser är självklara och som ingen egentligen ifrågasätter.

Det är ett intressant faktum att diskussionen hittills handlat just bara om två saker. Våld och löner. Jag låter bli att dra några slutsatser av det.

Upplysningsvis kommer följande att behandlas fortsättningsvis och i nämna ordning

* Kvinnlig härskarteknik – de sex metoderna
* Myten om män som arbetsskygga drönare
* Kvinnor är alltid drabbade – vinkling i media
Riggade undersökningar - som man frågar får man svar
* Män får kränkas grovt, kvinnor inte alls
* Kvinnor bevakar sitt revir och hindrar mäns jämställdhet
* Den matriarkala könsmaktsordningen på barnområdet
* Kvinnor skickar oskyldiga män i fängelse
* Kvinnliga brottslingar får mildare straff
* Kvinnors våld mot män tystas ner
* Hur några procent blev 20 – om löneskillnader
* Den sociala konstruktionen är en konstruktion
* Jämställdheten som utvecklades till sin motsats

Anonym sa...

finner detta ämne trist och tillika slöseri med tid. Det matriarkala och patriarkala systemet är utdött och de som vidare kämpar för dess överlevnad är enbart de som inte får vara med i det som egentligen ÄR - det som fungerar i praktiken (och dessutom så gjort LÄNGE) behöver man inte orda om --- att Ni bara orkar !!!

Anonym sa...

Jag lägger ner denna blogg för ett tag, säg till när du är klar med ditt tugg om detta ämne....*gäsp*

Anonym sa...

Jag måste bara berömma din nya klädstil. Mycket snyggt!

Det där med sjukvården och screening är ju faktiskt rätt märkligt ja.

När det gäller utbildning så tror jag faktiskt att tjejer är smartare...he he. Nej men jag tror att tjejer har lättare att fokusera och koncentrera sig på att läsa och banka in kunskaper. Men vad 17 är det som händer sedan då? Varför finns så få kvinnor på höga poster i samhället? Kan vi inte omsätta vår kunskap i praktiken? Glömmer vi vad vi lärde oss i skolan? Eller kan det vara så att gubbar vill omge sig med gubbar och framförallt inte ledas av kvinnor?