måndag, juli 22, 2002

Kvinnliga maktstrukturer

Finns det kvinnliga maktstrukturer? Svar ”ja” när det gäller allt som har med barn och ofödda barn att göra.

Det spelar ingen roll vart man än vänder sig när det gäller barn så råder kvinnliga maktstrukturer. Från barnavårdscentralen med alla snuttefjuttiga prydnader, där det inte finns en man så långt ögat når, genom alla lekplatser, dagis och ända upp till försäkringskassans könsbundna tänkande. Barnbidraget är könsbundet och går automatiskt till mamman oavsett vem som har umgänget eller vårdnaden (!) Varför det frågade jag, ja men det är ju självklart, säger en tjänsteman (kvinna), det är ju hennes barn!

Aborten. Ett ur många synvinklar känsligt område. Ska den verkligen tillåtas ända fram till 22: a veckan? Borde inte en kvinna kunna bestämma sig snabbare? 22 veckor det är 5,5 månader. Gränsen för foster som går att rädda går någonstans vid 20. Men kvinnan har alltså denna tid på sig och det är alltså kvinnan och ingen annan. Mannen har i detta sammanhang inget att säga till om. Han har inte ens rät att få reda på om kvinnan är gravid eller hennes barn skall aborteras. Inte ens om de är gifta!

Och samma sak händer sedan när/om Tomtebolyckan av ene eller annan anledning går i kras. Då utreds mannen med kvinnliga ögon och döms allt som oftast av en kvinna. De avdankade domare som efter ett antal år inom rättsväsende inte kommit längre i karriären är nämligen oftast kvinnor. Familjerätter, Sos = kvinnor. Och det är ju som sagt hennes barn.

Det är kvinnor som bestämmer om barnen, det klarar vi män inte av. Ty vi män är upphovet till allt ont på jorden. Hade man kunnat avskaffa mannen då hade vi äntligen kunnat leva i en jämlik och harmonisk värld! Andra relevanta artiklar

Etik
Abort
Det finns ett område där kvinnor råder

Inga kommentarer: