onsdag, juli 10, 2002

Hetero-gubbar efter 35 är rena rama liggsåret

”Hetero-gubbar” efter 35 är ”rena rama liggsåret” i sängen. Det skriver sexrådgivaren Katerina Janouch i en artikel publicerad i Expressen-GT-Kvällsposten 2002-07-02. (Den finns att läsa i sin helhet på nätet här).

För att visa orimligheten i denna artikel har jag skrivit om en liten bit till en motsvarande version om kvinnor. Låt mig understryka att det inte på något sätt är mina åsikter utan en omskrivning av Janouch artikel.

Katerina

Enligt den internationella sexgurun Barry Long har kvinnan sin sexuella topp vid 42 års ålder! Medan mannen är som mest testosteronstinn vid 16 år (ja, det är orättvisst). Han har några år på sig – kanske fram till 25 – tills hans erektion börjar att vika en smula. Efter 35 är han rena rama liggsåret…

Sorry hetero-gubbar, ni är rara och söta, men i sängen är ni inte mycket att ha, det kan vareviga mogna kvinna intyga. Inte nog med att ni är tröga, lönnfeta och fulla med fördomar och kvinnoförakt – ni är också ojämställda både på hemmaplan och i karriären. Kontentan blir att ni inte är särskilt sexiga.

Kontentan blir att era kvinnor tröttnar på er och börjar att se sig omkring efter något annat att tillbringa sin tid med.

Kanske är detta straffet. Straffet, att coola mogna kvinnor börjat rata de äldre männen och i stället roar sig med deras yngre bröder?

Belöning till de yngre, som glatt delar på pappaledighet och hushållsjobb och som inte nedlåtande klappar kvinnor i rumpan och muttrar "lilla gumman, tar du och kilar och sätter på lite kaffe"…

… Trygghet? Tja, inte kommer tryggheten nödvändigtvis i samma paket som en bitter flintskallig farbror…

Wojtek

Enligt vad alla känner till behåller mannen sin förmåga och attraktionskraft på kvinnor hela livet. Medan kvinnan är som vackrast vid 16 (ja, det är orättvist). Hon har några år på sig - kanske fram till 25 – tills hennes bröst börjar hänga en smula. Efter 35 år är hon rena nuckan och uppsöker i desperation den plastkirurgiska mottagningen.

Sorry feministkärringar, ni är rara och söta med era idéer, men i sängen är ni inte mycket att ha. Det kan vareviga man oavsett ålder intyga. Inte nog med att ni är fula med era hängpattar och dallrande arslen större än en världsdel, och fullproppade med feministpropaganda – ni befinner er i "ständigt krig" mot männen. Kontentan blir alltså att ni inte är särskilt sexiga.

Kontentan blir alltså att era män tröttnar på er och börjar att se sig om efter något annat att tillbringa sin tid med.

Kanske är det straffet. Straffet att coola mogna män alltid ratat gnälliga kärringar och istället roar sig med deras yngre systrar?

Belöning till de yngre som glatt delar på sängen och inte bryr sig om absurd millimeterrättvisa och som inte frustrerande utbrister "inte idag älskling, jag har så ont i huvudet"…

… Trygghet? Tja, inte kommer tryggheten nödvändigtvis i samma paket som en gnällig klimakteriekärring…

Slutligen några ord till dig Katerina.

Det synes mig som om du vore mycket besviken på dina män. Kanske har du precis gjort slut, eller blivit dumpad för någon yngre, vad vet jag. Din artikel formligen stinker besvikenhet och sexuell frustration. Kanske är det just därför som du kallar dig sexrådgivare. På sig själv känner man andra. Men att skriva detta är att lägga krokben för dig själv. Hur många män eller för den delen kvinnor kommer fortsättningsvis att ha förtroende för dig nu när ditt underliggande manshat så tydligt har bubblat upp till ytan. Men OK, du är inte på något sätt unik. Under parollen ”feminism” och ”jämställdhet” sedan hammare och skäran kommit ur modet, gömmer sig många sådana som du.

Låt mig ännu en gång påminna att vi lever på denna jord tillsammans. Män och kvinnor. Det är inget könskrig som pågår även om vissa försöker att starta ett sådant. De flesta av oss, i förhållande och arbetslivet, gör det som vi är bäst på eller när tid finnes. Åldrandet är vackert (!), även om inte du tycker det Katerina (jag kan i och för sig förstå varför) och jag kan lova dig att det inte är något fel på min potens. Inte är jag flintskallig eller lönnfet för den delen heller mina 38 år till trots. Men de som är det har enligt dig tydligen inte rätt till ett förhållande. De ska låsas in på Clas Ohlson med sin prylar medan deras kvinna ska leva ut sina sexuella lustar. Ärligt talat. Det var länge sedan som jag läste så mycket dravel.

"Vi människor vill leva liv med respekt och kärlek för varann. När man höjer blicken över det vardagliga är det mycket högre värden på spel. Det handlar inte om en maktkamp på det politiska planet, det handlar inte om en maktkamp i hemmet, det handlar inte om att vi på hemmets nivå skall ha rätt eller fel, jämnställdhet hit och dit. Vad det hela handlar om är kärlek och respekt för varann som människor. Vi är alla berättigade till ett bra och värdigt liv på denna jord. Flower Power hade mycket att lära oss. Sätt blommor i tillvaron i stället för att strida. Det handlar inte om millimeterrättvisa i något sammanhang. Inte i hemmet inte i politik. Livet är en ständig förhandlig. Människor utvecklas, förändras och när en förändring sker då tvingas andra till det samma".

Det gäller att höja blicken nu
Avsnitt ur Könskriget 2001-06-08 (se nedan)

PS. Varför lägger du inte ut din artikel på din hemsida Janouch? http://www.sexsvar.com/

PPS: Hmm, undrar om min version av artikeln hade platsat i en papperstidning?

ANDRA ARTIKLAR AV RELEVANS:

Könskriget
Kvinnans kropp skall inte exponeras
Naket är kul men bara på män
Att vara man är snart straffbart