lördag, december 03, 2011

Fackföreningen Unionen

Det kom ett mail till Kolumnen som vederbörande skribent vill ha publicerat angående fackföreningen Unionen

”Vad trevligt att ni bjuder på 3 månaders avgift för nya medlemmar! Mig tog ni till kronofogden för att jag inte betalde 3 månader (grattis), det kostade mig till slut 1000kr för att bli fri från ER.

Jag jobbade utomlands i slutet av 2006-07och nästan hela 2008. Under denna tid missade jag att betala till Unionen så jag blev utkastad.

När jag väl märkte detta så kontaktade jag Unionen från utlandet och försökte betala in de missade fakturor men fick då svaret att jag måste börja om igen med 12 månaders karenstid. Fine, jag vill inte vara med längre. Detta var någon gång 2007 möjligt början 2008.

Jag kom hursomhelst tillbaka till Sverige i november 2008 och började jobba igen. I våras kom det en faktura från Unionen. Jag skulle betala för 3 månaders medlemskap för våren 2009!

Jag har försökt förstå detta men inte kommit till någon förklaring, och jag vägrar betala. Jag undrar hur kan man skicka en faktura som är flera år gammal? Är det lagligt?

Nåväl jag betalar inte och sen kom ytterligare påminnelser och tillslut brev från kronofogden, klart att jag nu har betalat, nu när jag fått maffian på mig.

Men som sagt jag vill verkligen önska Unionen lycka till och jag ser att min betalning ger ni nu bort gratis till nya medlemmar!

Ni lär ju aldrig få mig till er förening................ tror ni jag pratar gott om er till vänner och arbetskamrater som fundera på att gå med i facket?

GOD JUL”

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har vart med om liknande när facket kom efter nästan 10 år och skulle ha tillbaka pengar som de betalade ut för mycket efter 10 år!!!

mr. kolumnen sa...

Det var möjligtvis inte TEAK?

Anonym sa...

Vill även tillägga att jag känner personer som är fackligt förtroende valda i unionen som inte gör någon nytta. Jag har frågat dem rakt ut varför är dem med..för oftast klagar de att dem inte har tid. Jo men sluta då säger jag.....sluta det går ju inte får jag till svar....man får ju gratis luncher flera gånger per månad sen är det andra gratis tillställningar....fy fan GRATIS är gott....som sagt tur jag inte är med och bidrar till sådant men mina surt förvärvade pengar.
Som sagt GOD JUL long live UNIONEN.

Anonym sa...

Alla fackföreningar verkar vara förlegade organisaterioner som behöver förnyelse och framförallt ett mål att arbeta för. Det saknas visioner idag. Människor vet inte riktig vad facken pysslar med, och det vet de nog inte själva heller

Anonym sa...

FUCK FACKET

Anonym sa...

Oj! Nu blev jag allt nyfken W. Vad kan du ha haft för jobb i Sverige som gjorde att du överhuvudtaget funderade på att gå med i facket? Är inte facket bara till för "vanliga" löntagare som betalar skatt?

mr. kolumnen sa...

Jag var en "dikesråtta" (fundera på det ;-) men 40% artistskatt blev det

Anonym sa...

vart tror ni vi arbetare skulle vara utan facket??????fattar ni inte att facket jobbar för den lilla människan! Hur fan kan ni bara skriva denna skit om facket. Ja ja det blir lite gratis luncher här o där men det är ju inget att jämföra med dessa feta bonusar som alla feta chefer får.....nä skärp till er för fan.
Love facket, facket forever!!!!!!!