onsdag, mars 02, 2011

Vänder vindarna nu?


Den finska jämställdhetsombudsmannen skall undersöka om finska socialmyndigheten systematiskt gynnar kvinnor vid skilsmässor. Nu har turen kommit till Danmark. Den danska ministern Lykke Friis har sagt att jämställdhetsdiskussionen måste inkludera män och mansfrågor och att den internationella kvinnodagen 8 mars inte längre ska vara en kvinnlig kampdag, den ska vara till för mäns och kvinnor kamp för lika rättigheter. ”Jämställdhet är inte bara en fråga om att kvinnor ska prata med kvinnor om kvinnor”, säger Lykke Friis och hon vill dessutom ”göra upp med hela det fördelningstyranni, där man utmålar jämställdhet som en fråga om fördelning och statistik”.

När kommer turen till Sverige? När skall könskriget sluta?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men när J var typ 6 eller 7 år - Skulle du då ha klarat av att ta hand om henne - rent tekniskt sett.

Du verkar ju flacka runt hej vilt. Barn behöver en fast punkt. Tror inte att du någonsin varit den eller kan bli. Du ska nog vara glad att J har haft sin mor ändå, även om du själ nu vill ha lite av det roligaste.

mr. kolumnen sa...

Detta måste vara "typ" en av de mera avundsjuka samt intelligensbefriade kommentarer på denna blogg (och jag känner inte så många idioter). I sak måste dock sägas att jag inte diskuterar privata angelägenheter på denna blogg

Anonym sa...

AVUND en av dödssynderna, ja sicket j-a PUCKO, stå på dig wojjen