tisdag, oktober 05, 2010

Sverigdemokraterna bekänner färgIdag lämnade Sverigedemokraterna i protest Storkyrkan. Det var när biskop Brunell talade om gårdagens demonstrationer på Sergels torg och människors lika värde. Hon sade

”Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.
Vi har mycket att göra.”


Reaktionerna från partiledarna lät inte vänta på sig

– När de lämnade visade de upp sig som de som biskopen pratade om, säger Göran Hägglund (KD). Det är en skandal. Det var extremt olämpligt att i Storkyrkan, i kungliga familjens närvaro, resa sig upp och gå, säger han till Aftonbladet.

Centerledaren Maud Olofsson håller med.
– Det är underligt att de går ut från svenska kyrkan under en predikan när man pratar om alla människors lika värde, säger hon till.

Jimmy Åkesson själv fortsätter sina konspirationsteorier:

– Biskopen började tala om demonstrationerna på Sergels torg i Stockholm. Det var en väldigt tydlig attack mot oss. Att man står i kyrkan och hyllar demonstrationerna är synnerligen olämpligt

Andra partiledare hade också åsikter:

Moderaternas gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg Batra.
– Om man blir så provocerad när någon talar om alla människors lika värde så att man reser sig och går ut, då visar man tydligt att man är ett extremparti, säger hon.

Folkpartiets Johan Pehrson:
– Ett av de största etikettsbrott jag har varit med om.

Lars Ohly (V):
– Det är obegripligt att de lämnar kyrkan. Därmed visar de vilket rasistiskt parti de är.

Emma Henriksson (KD) på sin twitter, direkt från Storkyrkan:
- SD ska inte få lägga beslag på vårt kulturarv, därför bar jag folkdräkt på riksdagens öppnande

12 kommentarer:

mr. kolumnen sa...

Kl. 15:57 Kommentar borttagen av Kolumnen

CmElite sa...

Varför interviuvade dem ingen från sd ?

Scholion sa...

Hur väl rimmar det med Svenska kyrkans budskap om tolerans och öppenhet att beskylla demokratiskt valda politiker för att vara rasister?

SakakiDash sa...

Skulle oxå påstå att hennes gudstjänst snarare anklagade folk i församlingen för att vara rasister. Bara för man tar illa upp för att bli kallad rasist är man inte det

phille22 sa...

vilket skitsnack. det är aftonbladet som citerar och säger varför de lämnade, det vet väl förfan itne dem. avskyvärda jävla människor

Kanylneger sa...

jag vet, låt oss be pekgul och några kommunister förklara vad som egentligen hände!

phille22 sa...

Pekgul är sp jävla tragisk. bittra människa

Scholion sa...

Lars Ohly talar så klokt.

Nu har detta snille, utöver vad han hittintills uträttat till mänsklighetens fromma, lyckats konstatera att det medför rasism att markera mot provokativa beskyllningar om rasism.

Visst är alla vi som röstat på ett parti som anser att Sveriges flyktingmottagning skall ligga på samma nivå som resten av Europa att jämställa med Eichmann. Om Lars Ohly säger det, så är det nog så.

Deemark1 sa...

Och SD som försöker till varje pris bevisa sin oskuld och så gör dem så här.

Jag är mycket förvånad dem hade ju lyckats lura en hel del människor.

Men nu är det väl så solklart det kan vara att SD är rasister.

Varsågod SDanhängare och kom med era kommentarer.Ni är tillbaka till ruta 1.

Tim0able sa...

''Ut med Jimmy''!!! Helt enkelt ut med Jimmy <3

sotsosts sa...

så j*vla kul att skrika "ut med jimmy" utanför riksdagshuset x)

yourheinez sa...

Haha, oväntat att media skulle vinkla skiten ur det. ..SD gick inte när biskopen talade om människovärde, utan när hon hyllade våldsvänsterns hatdemonstrationer mot SD.