Jag anser mig vara någorlunda begåvad kock. Ibland kollar jag andras recept och följer till punkt och pricka och alla gånger har det blivit KATASTROF. Sist var det någon fisk fylld med basilika och en massa annat färskt gräs, det var nog en enorm knippe med dill, minns inte men det smakade fan! Jag och dottern garvade medan min mamma åt upp allt!
Likadant idag. Rimmade revben. De var så salta att öronen krullade sig. Receptet är hämtat här men finns spritt överallt på olika sajter. Man skulle alltså ha in 1 dl salt per kg kött(!) och jag är så dum så att all vett och sans som kock försvinner. Står det en dl salt så ska det vara 1 dl, står det 1 ½ timma på 250 graders värme så gör jag det. Resultatet ovan på bild, var glada att ni inte kan smaka genom datorn!
Likadant idag. Rimmade revben. De var så salta att öronen krullade sig. Receptet är hämtat här men finns spritt överallt på olika sajter. Man skulle alltså ha in 1 dl salt per kg kött(!) och jag är så dum så att all vett och sans som kock försvinner. Står det en dl salt så ska det vara 1 dl, står det 1 ½ timma på 250 graders värme så gör jag det. Resultatet ovan på bild, var glada att ni inte kan smaka genom datorn!
5 kommentarer:
..vet du inte att en dl salt kan döda? anmäl idioten
Gräset var säker rosmarin eller nån annan ört..T.H
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Rad-om-salt/#hurm
ring mig innan - jobbar typ med det varje dag..T.H
..lite längre er på receptet visar det sig att köttet ska bara ligga och vändas i detta saltbad..
la du det på sk rimmning?
Ja, det låg där och sög åt sig allt salt i 2 dagar och jag kan lova dig att jag kände mig död efter att bara ha smakat
Skicka en kommentar