måndag, december 10, 2007

KunskapDet är inte bara amerikanarna som är puckade vad det gäller kunskap, eller hur? Här får vi ju t ex reda på att Hitler var en kommunist! (Sverige vann i alla fall!)Här har vi i alla fall en kille som har koll

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kära W...ge Fredrik här 1h av ditt liv...jag lovar...det är värt det!

http://www.youtube.com/results?search_query=fredrik+h%C3%A4ren

mr. kolumnen sa...

För Asiens del visar det ju bara vilka enorma skillnader det är i vad undervisningen handlar om. I vår del av världen lär vi oss västerländsk historia med omnejd och lite om USA, knappast något alls om Asien, i alla fall inte när jag gick i skolan. Här Thailand har man knappt någon undervisning om vår del av världen.

Vad det gäller amerikanarna är de flesta helt ointresserade och okunniga om något annat än USA. Det existerar inte

Sant är dock att asiaterna håller reda på trender, varumärken och musik från vår del av världen medan vår kunskap är mycket begränsad om Asien, vilket jag hela tiden påpekat och är pinsamt medveten om. Jag och www.ehja.net hade också en annan debatt ang. mode och trendsättarna. De flesta i vår del av världen är omedvetna om vilken stor roll Japan och Asien har.

Det är ju helt riktigt som Fredrik säger. I Asien bor det mest människor och kunskapen om hur man tjänar pengar, företagarandan är enorm.

Vi ligger risigt till

Anonym sa...

Japp. Vi ligger väldigt risigt till. Jag kan inte låta bli att ta den gamla klyschan "högmod går före fall".

På mitt företag sköts t e x allt mer av databearbetning och utveckling från Indien. Våra datanissar hatar det och säger att Indierna är inkompetenta. Det våra datanissar gör i praktiken är att dom lär upp Indierna...som jobbar för kanske 15 SEK/h...

Jag tror att detta med Västvärldens ekonomsika förfall kommer att gå mycket fortare än vi någonsin anar. Ja jag är kanske domedagsprofet men jag har få bevis dom talar i motsatt riktning.