tisdag, maj 29, 2007

Tillfredställelse

Att aldrig vara nöjd är tydligen människans natur. Jag saknar stimulans. Jag saknar input. Jag saknar konst. Visst är det bra här, varmt, billigt, vackert som skam, men ack så underutvecklat. ”Låt gå mentaliteten” strider mot allt jag lärt mig. Kvalité existerar inte.

Jag är avundsjuk på dem på mitt gamla jobb. Turné igen! Denna gång till Stockholm – London – Paris.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är som att cyckla, har man inte gjort det på länge måste man öva ett tag, men jag tror att den dörren skulle gå att öppna igen. Det hänger en hel del på dig, eller hur. Begåvning är inte något som man växer ur , är man begåvad så är man. "That´s my beleife".....Hälsn. "bästisen"

mr. kolumnen sa...

Tja fast i en symfoniorkester är man bara en kugge i ett stort maskineri, inget utrymme till konstnärskap där inte. ”Gör som dirigenten säger o håll käften.” Man är som en industriarbetare, läser en manual och följer den. Fast jag kan inte förneka att det kickar emellanåt. Men det jag saknar mest är intelligenta människor. Känner mig som ett lallande fån på andra sidan av jorden där de inte ens har en symfoniorkester och där Beethoven mest associeras med Buddha.

Men som sagt, det hade varit trevligt med en turné till London eller Paris