torsdag, augusti 10, 2006

Sexmissbrukare

Smaka på ordet, ”sexmissbruk”! Vad känner du? Skam? Ligger du med för många? Onanerar du för mycket? Är du otrogen?

På 70-talet skulle man bejaka sin sexualitet, på 80-talet kom HIV, på 90-talet myntades ordet sexmissbruk och en uppsjö av experter i diverse press kom med allsköns olika råd att bota.

Jag kan i tidningen Amelia (Nr 2, 8 jan 1997 ”Besatta av sex”) läsa om en tjej som säger: ”Jag blev bättre och bättre. Nu har jag klarat av att vara avhållsam i tre år. Bara en enda gång har jag haft ett onaniåterfall”. Med tanke på egna erfarenheter och när jag ser på mig själv och mina vänner skrattar jag hejdlöst. Stackars tjej! Tänk dig, tre år utan sex!

Personligen kan jag möjligtvis identifiera mig med Dudley Moore i filmen Blåst på konfekten som handlar om en desillusionerad pianist på jakt efter den perfekta tjejen. Han kan t o m tänka sig att bli bög för att ha sex med unga ”kroppar”, Han gör allt för att bejaka sig (antar att de flesta har sett filmen som f ö är mycket rolig).

De flesta män kommer till en punkt i livet som beskrivs i filmen. Man vill vrida tillbaka tiden, man önskar att man vore 20 igen. I Dudleys fall går det inget vidare. Det går inte något vidare i mina vänners fall heller.

Kvinnor som närmar sig 40 tenderar att vara desperata och ger sig in i vilka relationer som helst eftersom de hamnar i ett ”moment 22” situation. Män i deras egen ålder vill inte ha dem eftersom de vill ha yngre kvinnor. Bara män som är betydligt yngre vill ha dem eftersom de tycker att det är spännande med äldre kvinnor. Återstår ”gubbar” eller att ge sig i kast med gifta män!

Nu är naturen skapt på det viset att män sällan säger nej till sex. Det är ju hela grundvalen för vår existens och någon starkare drivkraft än sex finns inte. Män kan ”sexmissbruka” hur mycket som helst hela livet. Kvinnor däremot känner en stark hormonell drift när det börjar nalkas klimakteriet och för de som blivit lämnade blir desperationen enorm. De har sex med allt och alla och sedan kallas detta fenomen för ”sexmissbruk”.

Som jag ser det är det västvärldens, och framför allt Skandinaviens största problem, egoismen, eller det som kallas för att ”gå vidare i livet”. Det finns ingen som bryr sig om familj eller ”barnets bästa”. Det handlar om ren egoism för oss på denna lilla del av jorden. Det handlar bara om att ha sex.

Inte undra på att över 80% av Internet består av sex och porr. Det upptar allas hjärnor.

Vad jag vill säga med detta? Inget alls egentligen, det var bara några funderingar. Själv är jag nöjd med mitt kärleksliv :o) och gissa varför? Jag är en ”sexmissbrukare”!


Mina länkar:

Sexhandeln i Göteborg
Barnets bästa vid vårdnadstvist

4 kommentarer:

Anonym sa...

Slumpade mig in hit och tackar för ett gott skratt =) som jag fick av att läsa din post om sexmissbrukare.

Men du glömde att nämna att vi kvinns runt 40 ofta väljer yngre killar än dom i vår egen ålder, därför att dom orkar bra mycket mer ;)

mr. kolumnen sa...

själv hade jag min sexdebut vid 19, kan inte tänka mig att de "orkar" mera.... ha ha ha

mr. kolumnen sa...

BTW, Häftig hemsida du har ;)

Anonym sa...

Hej kolumnen. Jag är själv sexmissbrukare och inser att det är svårt att förstå hur det känns när man själv inte är det. Men det höll på att kosta mig livet. Sexmissbruk är dödligt eftersom du tappar tron på allt och alla i jakten på sex. Till slut är du ensam och deprimerad. Det är lika svårt att sluta med sex för mig som för en knarkare med amfetamin. Det är inget skämt och vi som har sjukdomen mår hemskt. Den som verkligen vill lära sig något om ämnet, kan läsa på www.saa-stockholm.se eller www.dysberoendekliniken.se jag har idag ett frisk sexliv med en partner som jag höll på att lämna, men som jag nu älskar av hela mitt hjärta.