lördag, juli 01, 2006

Egoism

Det är lustigt att se hur människor förändras genom åren. Vänskapsrelationer förbyts till vendettor, de man älskat blir till de värsta fienderna

De jag försökt att hjälpa mest, de jag till 100% ställt upp på är också de som idag gör allt för att förstöra för mig.

Man är så betydelselös för i det långa loppet är det människors egoism som gäller. Avunden är ännu värre. Den kan få de s k vännerna att ta till vilka metoder som helst.

Men som jag själv sagt, är man en offentlig person får man tåla kritik: ”har gjort mig kvitt en del skräp och blev lite gladare på köpet! *garvar demonstrativt*” (gästboksinlägg 20 Juni 2006) eller ”Jag behöver nämligen inte skriva något, för att få honom att framstå som en idiot. Det gör han så bra själv!” (www.ehja.net inlägg 2006-jun-30 @ 01:44:56). är det en som skriver om mig som jag förändrat hela livet för och gjort att hon är den hon är idag. Jag har skänkt pengar, jag har gett mitt hjärta, jag har skänkt 4 (!) datorer. Men detta är tacken.

Så när det väl kommer till kritan står man där själv och ingen kommer hjälper (om man inte är lika korkad som jag), tvärt om blir man utsatt för hån. Man kan bara lita på sig själv, ingen annan.

Så du som läser detta, som kanske är ung, fortfarande tror på det vackra i livet som: tro, hopp och kärlek… Vakna upp, det finns inte!

Det finns bara en stor egoism och det är allt som gäller. Egoism, sexualitet och pengar, det är vad som styr våra liv!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Klart det finns, försök inte! Nu låter du bara pessemistisk. Klart att man får törnar i livet, klart att inte alla människor är normala. Men livet är och blir ju alltid vad man gör det till - på ont och gott.

Jag kan hålla med dig, de sk "vännerna" man har är inte alltid så goda som man tror. Händer något, eller om det inte passar sig.. då står man där längst ut på klippan själv *så att säga*.. det finns ingen som står brevid, ingen som tänker hoppa efter och sällan någon som bryr sig heller. Men är det sådana vänner man har, så har man ju i själva verket inga vänner alls!

Jag är på tok för vänlig och snäll i livet och går ständigt på minor, man ställer upp till 120 % till familjen och "vännerna".. men får sällan något tillbaka.. jag tror gott om världen och om framtiden, jag lever på hoppet.. men jag håller mig på min kant..

Egoism och pengar är starka drivkrafter, i know.. Men felet man gör, är ju ändå att man väljer och lita på fel folk... tyvärr.

Svammla kan jag, speciellt när jag är trött och jag bör sova haha.. men ja du förstod nog vad jag menade ändå!

Ha en trevlig sommar!
//Sandra

mr. kolumnen sa...

Jag är så glad för din skull

Och tack för alla kloka och uppmuntrande kommentarer på min URL. Det finns få av ditt slag. Tack!

Anonym sa...

Jag kunde inte sagt det bättre själv, egoism, sexualitet och pengar!

Anonym sa...

*står mycket frågande till vissa saker i detta inlägg* För det första så är det inte mitt fel att du tolkar det som att skräpet skulle vara du. För det andra så finns det 4 datorer i mitt hem. Tre stationära och en bärbar. Den som står i storarummet har jag ärligen köpt själv, likaså laptopen. Kvar är då två, eller hur? Fattar inte hur de plötligt kunnat bli fyra.
Jo.... visst skänkte du pengar. Men de tog du så fint tillbaka i och med att du inte betalade tillbaka de pengar som du lånade i december månad. Mina barns julklappspengar.
Du har gjort mig till den jag är idag????? Nä Wojtek, det har du inte. Du träffade mig när jag befann mig i en depression, pga av min skilsmässa och alla turer runt den. Du fick mig att samla mod och orka driva igenom en vårdnadstvist och du talade om för mig att det enda riktiga var att anmäla min fd. make för olaga hot och misshandel. Du var mig till stor hjälp där och mitt liv blev pga av det betydligt bättre. Men att du anser dig allsmäktig nog att ha förändrat mitt liv och gjort mig till den jag är idag, får mig att häpna. Du vet vad du har på ditt samvete och vi vet båda vad som hände i din mammas hall. Det var inte tack vare dig som jag är där jag är idag, utan bara en stor portion tur.

mr. kolumnen sa...

Till Ehja

Det är som vanligt. Alla har en olika syn på vad som hänt, inte hänt och bör hända. Jag respekterar din åsikt!