fredag, augusti 19, 2011

Göteborgs Kulturkalas och Symfonikerna

Idag var det stora dagen, dagen då Göteborgs Symfoniker skulle visa upp sig för den stora publiken på Göteborgs kulturkalas, dvs. för dem som betalar för kalaset, alla skattebetalare. Men symfonikerna… ja de sket fullständigt i vilket.

Trots fint väder och emellanåt solglimtar fick vi reda på att Symfonikerna INTE skulle framträda på Götaplatsen. Anledningen var det dåliga vädret och att instrumenten därmed kunde ta skada.

Nu skall vi titta på fakta. Det har regnat kraftigt i Göteborg idag. Regnet slutade ca kl 13. Konserten började kl 19 och höll på till 20.15. Under konserten duggade det under 3 min
.

Men de högfärdiga symfonikerna med sin frånvända illusion drog in ca 1000 tidigt anlända personer in i Konserthuset och de övriga fick se en högttravande uppvisning via en skärm och jordbrummande taskigt ljud på Götaplatsen. Anledningen var åter igen dåligt väder (trots sol) samt att de inte hunnit soundchecka.

Vilket dravel! Skäms på er! Maken till stelbent organisation som inte hänger med i sin tid har jag inte varit med om att se. På 5 minuter skulle man kunna ändra planerna och mickarna ställas upp. Ljudet skulle vara på topp efter ytterligare 5 min konsert.

Skäms skäms skäms!

PS. Alla andra artister uppträdde idag på "kalaset".

Inga kommentarer: