måndag, april 11, 2011

UD vägrar att ta hem min döende blodsbroder i ThailandFör över en månad sedan i Thailand föll min blodsbroder Lasse i koma pga sin diabetes. Han har inga gällande försäkringar och är fortfarande i koma men stabil. Ingen svensk myndighet hjälper honom. UD slår ifrån sig problemet och skyller över ansvaret på kommunen, kommunen gör detsamma och menar att det är UD:s ansvar.
Ingen etablerad media vill skriva om fallet med motiveringen att det inte finns ett allmänintresse i fallet Om någon månad stängs all livsuppehållande behandling av, han räknas då i Thailändsk lags mening som kroniskt sjuk och lämnas därmed att dö i Thailand.

Dagarna går, tiden tickar och svenska myndigheter väntar på att Lasses liv släcks. Räkningen på 500 000 kronor för transport till Sverige är för dyr för att han ska få den vård som han behöver trots upprepade intyg från överläkaren på Vachira hospital i Phuket att han inte får adekvat vård i Thailand. Det anstår inte Sverige att behandla sina medborgare på det viset. Det är ett cyniskt tillvägagångssätt som saknar varje form av humanitet och det kan hända dig också!

Skriv på namninsamlingen som hans dotter har startat här ___________________________________________ Uppdatering 2011-04-15

4 kommentarer:

Anonym sa...

HAN ÄR SNART PÅ FLYGET HEM.... MYCKET TACK VARE DITT FÖRARBETE..

Anonym sa...

Om skattebetalarna skulle betala för alla idioter som inte har råd/orkar/förstår att man måste teckna en reseförsäkring så vore vi illa ute.

Bara för att du är så kallad Svensk innebär inte detta att du kan frånsäga dig allt eget ansvar. Så klart är det synd n är det blir så här men gubben var ju i riskzonen så han borde ju ha tänkte på detta innan han drog iväg!

Blir så trött på folk som inte förstår att hantera sig själva!!!

Anonym sa...

Vad jag förstår fick Wojjen inte ens ett tack från familjen! SKAMLIGT

Anonym sa...

exakt vad ska familjen tacka denne man för?