fredag, augusti 21, 2009

Vi jobbar så snabbt vi kan

Det dröjer 1 till 1 ½ år innan SMS-lånemarknaden regleras.

-Vi jobbar så snabbt vi kan för att reglera SMS-lånen, säger Nyamko Sabuni.

När den borgerliga regeringen tillträdde tog det knappt en månad innan lagstiftning fanns på plats för att strypa A-kassan. Det tog sedan inte lång tid innan sjuka klämdes åt. Mindre än ett halvår för att genomföra stora skattereformer till fördel för välbeställda. Att förhindra att folk hamnar på sné är inte lika intressant.

Genom att låna till skyhöga räntor är det ju de allra fattigaste som drabbas. Inte tillför de något, eller hur?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Wojtek,

Är det Du som är VD för alla bärplockare i Luleå?

Ett alternativ till de dyra SMS-lånen är helt enkelt att avlägga ett besök på närmaste socialkontor och begära försörjningsstöd. Då uppstår inga skulder för den enskilde.

Försörjningsstöd - i den nya formen - enligt socialtjänstlagen inrättades i svensk lagstiftning efter att riksdagen hållit konferens på Malta och där fått se en långfilm utgiven av Warner Brothers ("Robin Hood och kungen"). Filmen är en ny utgåva av den äldre varianten som enligt utgivaren kommer att hållas som utbildningsmaterial senare på våra svenska komvux för att alla statligt finansierade studenter skall motas in i den kommunistiska fållan.

De drabbade är de som tillför mest i vårt samhälle. När de får någon enstaka krona så går dessa direkt till konsumtion vilket ökar välfärden i vårt samhälle. En miljardär ökar inte BNP på samma sätt eftersom han har helt andra kanaler att placera sina pengar.

Att folk kommer på sné är i och för sig väldigt tråkigt och det kan också leda till ökad brottslighet med sämre trygghet i samhället.

Därför är en fördelningspolitik enligt Robin Hood modellen i vissa fall att föredra, men det kan inte anses vara lagstiftarens uppgift att stoppa enskilda näringsverksamheter för då är vi inte bättre än den värsta kommuniststat eller polisregim?!

Vi ser fenomenet genom vissa politikers inblandning i Aftonbladets artikel om Israel-Palestina affären och den påstådda organhandeln.

HAR VI FRI PRESS I SVERIGE?

Jag tycker att Aftonbladets utgivare stod på sig riktigt ordentligt i den intervju som han under morgonen deltog i!

Mvh
// Hansomvet