torsdag, november 29, 2007

Relationer2008-05-01Det måste tilläggas att Fatima numera har tagit bort den nedanstående bilden vilket måste tolkas som att jag hade 100% rätt i min kritik

http://mason.blogg.se/1196027794_imas_comin_bk_with_po.html#comment

2008-05-01
Det måste tilläggas att Fatima numera har tagit bort den ovanstående bilden vilket måste tolkas som att jag hade 100% rätt i min kritik

29 kommentarer:

Anonym sa...

Ungdomar vet alltid bäst, visste du inte det? I synnerhet fjortisar

mr. kolumnen sa...

Jo jag vet, men när föräldrar försöker att hitta tillbaka till det som är det viktigaste i livet, nämligen barnen och de sedan hänger sedan upp sig på att, han tyckte att jag hade fel skor, då blir man ju m;rkrädd, eller för att de för den delen ställer krav och ungen sedan säger att, Han LEKER PAPPA

Sedan tar ungen bort allt eventuellt som finns skrivet i en positiv anda till fördel av pappan och bara har kvar det som .... Ähhh, jag blir så förbannad

Anonym sa...

Som du själv sa, ungen kommer att komma till insikt och växa upp

Anonym sa...

Vilken liten skitunge. Ska genast gå in o kolla hennes blogg.

Det där att bara spara fjäskiga kommentarer för att man har bloggen för att boosta ditt ego är nog rätt vanligt.

Jag brukar kommentera hos en bloggare (deepedition) som ibland blir så vansinnig på mig att han stänger av ett av mina IPnummer, det tycker jag är superunderhållande, att han orkar bry sig liksom.

Tacka vet jag dig W. Här får man tycka vad man vill. Du har livserfarenhet och självförtroende nog för att även lyssna på oliktänkande. (OBS! Detta var väldigt mycket fjäsk)

mr. kolumnen sa...

Det fria ordet och rätten att uttrycka sina åsikter är den viktigaste grunvalen för ett samhälle som man inte skall sätta sig över och tumma på som en diktator.

Sedan har hon ju själv satt ribban när hon utan vidare pratar om sin far offentligt

Anonym sa...

Mitt namn är Moa. Jag är 22 år gammal, (ålder verkar ju spela roll här) och jag är Fatimas kompis. Fatima är tjejjen som DU hängt ut på DIN blogg, offentligt. Jag undrar, vad var det som gjorde dig så fruktansvärt provocerad att du var tvungen att lägga ut henne här? Och du som kallar dig Stina, dig ska vi inte ens tala om! Kalla henne för skitunge, vad fan, hur gammal gör det dig? Jag är äldre än tjejjen som ni cybermobbar just nu, och ni poängterar flera gånger att hon är liten, fjortis, kommer växa upp, komma till insikt. Men vet ni? Hon har nog redan kommit till insikt. (förövrigt så låter både "författaren" och "Stina" väldigt gamla och bittra när de säger att "hon kommer växa upp och komma till insikt") Hur mycket vet ni egentligen om vilken relation hon har till sin far (eller, man kanske ska säga, vilken relation han hade till henne)? Hur vågar ni komma med uttalanden och göra er roliga över någon annans bekostnad, speciellt när ni inte har någon bakgrundsfakta? Vilka tror ni att ni är?
Jag tycker det här är beklämande, och jag undrar om ni sitter och klappar er på axeln och tänker, det där gjorde jag bra. Nu har jag tryckt ner en 18 årig tjejs självförtroende ännu mer. Om ni vill ha någon att bråka med, bråka med någon som verkligen har gjort något. Jag föreslår att Stina kan börja kalla Wojtec för äckelgubbe och Wojtec kan kalla Stina för kossa eller liknande. Då slår ni på varandra, och det drabbar ingen oskyldig.
Titta er i spegeln innan ni börjar döma andra.

Det är faktiskt riktigt, jävla patetiskt. Ska ni föreställa vuxna? Skäms.
Någongång kanske NI kommer till INSIKT och inser att NI borde be om ursäkt. Slå på nån i er egen storlek.

Och jag hoppas verkligen att du vågar lägga ut det här, att du inte är rädd för lite motargument.

Anonym sa...

Det där var faktiskt riktigt bra skrivet. Känslomässigt och engagerande. Jag tycker det var bra. Ursäkta Wojjen. Men det här ska man faktiskt respektera. Hela dagen har jag suttit och lyssnat på olika föredrag om hur man skall försöka må bra. En tjej, fd knarkare kom till insikt först när hon var 29 år, att det var då som hon kunde ta ansvar för sitt liv och relationer.
Jag är helt förvånad över hur jävla dåliga vi är på att vårda relationer.

Anonym sa...

Bra Moa...Jag glömde skriva det,

Anonym sa...

Du säger i videon att hon kallar dej patetisk alkis som sitter i thailand med 4 fruar....Tycker du borde fråga hennes mor vad hon sagt om dej och vilken avsky hon spytt över dej till andra, hur vidrig du blivit och vilken äcklig hallick du är med ditt så kallade nya jobb där nere, hon skulle aldrig ha kontakt med dej mer.
Jag är förvånad över att du ens kan kalla henne din vän, men din stackare du visste väl inte....så det är väl inte konstig att dotter blivit sådan med tanke på mamman....

Anonym sa...

Måste erkänna att hon skulle vara en dröm att ha i sängen...Morr

Anonym sa...

vill bara göra några saker klart. jag heter julia och är en av fatimas närmaste kompisar.

för det första så är bilden som du lagt upp tagen av mig innan vi skulle iväg på en halloween-fest, då denna tjejen va UTKLÄDD till catwoman. går hon omkring såhär vanligtvis? nej, och även om hon gjorde det så har hon all rätt att göra det, vi lever i ett fritt land som du själv påpekar så frekvent.
att du ens kan med att antyda att hon har betett sig på detta viset, det visar bara hur lite du vet. och du kallar dig en av hennes pappas bästa kompisar? kul för honom då att du har hängt ut och förtalat hans dotter på internet, om han nu älskar henne och bryr sig så mycket som du säger. tycker du att han hr varit en bra pappa? inte gjort något annat än sikit henne i 14 år, då är det ju verkligen snällt av honom att bara klaga på henne när hon väl vill träffa honom. kommentaren om hennes skor va bara menat som ett exempel på vad han gjorde och sa. de var inte det enda. och det som du påpekar mest är att du vill ha en "öppen disskusion" men hur rättvis är den egentligen när du ljuger och inte säger argument från båda sidor?
en sak har du däremot rätt i, och det är att hennes mamma sliter för hennes skull, men även för sin egen. vem vill inte se sin enda dotter lycklig? och dessutom så är fatima en av dom mest tacksamma och gulligaste männskor jag känner. hon sliter lika mycket hon, jobbar på en dansskola flera dagar i veckan och ändå lyckas hon klara av skolan. hon jobbar för att hon har mål, drömmar som hon vill uppfylla, för det måste hon, eftersom att dom, som alla andra, inte är gjorda av pengar. denna gucci väska som hon köpte hade hon sparat ihop till medans hon jobbade som au-pair i london(ingen sponsrad resa av mamma alltså) och efter det så hade hon inga pengar på flera veckor. jag vet hur länge hon velat ha den, och jag är väldigt stolt över henne som lyckats spara sina pengar, istället för att slänga bort dom som en omogen fjortis hade gjort!
om det är någon som är fjortis här så är det DU, du borde verkligen skämmas!! tycker du att du har gjort något för att denna tjejen ska må bättre nu, är världen ett bättre ställe för att du spytt ut dina bisarra kommentarer om denna oskyldiga tjej?
ta av dig dina löjliga solglasögon och kolla dig själv i spegeln. om du lyckas med detta så är du fan värd en eloge, för ja hade inte kunnat se mig själv i ögonen om jag gjort det du just gjort!

Anonym sa...

Hej Wojtek!
Det är Christina och Björn som skriver . Vi tycker att ditt inlägg i början var helt rätt!
Ha det gott!
från oss i Gbg

mr. kolumnen sa...

Svar till alla som skrivit försvarstal till Fatimas fördel

Saken är mycket enkel. Fatima har en blogg och i och med detta är hon en offentlig person som skall tåla kritik. Jag har alltså inte hängt ut någon eller tryckt ner någon utan för en sansad debatt.

Fatima har en blogg och har själv lagt ribban för vad som skall skrivas om. Själv hade jag inte drömt om att tala illa om närmare relationer till mina föräldrar eller mitt barn

Jag kommenterade på hennes blogg men kommentarerna blev strukna eftersom jag talade till hennes fars. Eftersom mina kommentarer blev strukna valde jag att berätta om saken här på min blogg

Det om det, nu till kärnfrågan.

Det är riktigt att fadern inte har tagit sitt ansvar som han självfallet borde. Det finns säkert anledningar till det som varken jag eller skribenterna eller för den delen Fatima känner till. Han har dock med jämna mellanrum åtminstone försökt att ta upp det som han försummat och borde få en chans. Han är fortfarande hennes pappa som har rätt att säga sin åsikt om t ex klädsel eller umgänge med det motsatta könet, liksom alla här på denna blogg har rätt att säga sin. Jag har aldrig censurart någon.

Fatimas pappa kommer från en muslimsk kultur och jag betvivlar att ni som uttryckt er här har en aning om vad det i praktiken innebär.

Så för att sammanfatta det hela.

* Fatima är offentlig av egen vilja.
* Fatima väljer att skriva om sin far och tål inte att jag tycker annorlunda
* Fatima censurerar och sätter sig själv i en diktatorroll
* Hennes pappa har varit frånvarande men gör försök att återuppta kontakten vilket inte är lätt med hans bakgrund och Fatimas bakgrund

Vad det gäller alla kommentarer om mig är de tämligen ovidkommande

Anonym sa...

Jag är ytterligare en nära vän till Fatima. Tänkte egentligen inte skriva något då jag tycker mycket bra redan sagts av ovanstående. Men det går inte, det spelar ingen roll hur mycket du njuter av att provocera "småtjejer", jag kan inte låta bli att ge svar på tal. Jag har känt Ima sedan vi var små. Det gör att jag har följt med i historien runt hennes pappa då vi växt upp ihop. Jag vet hur många gånger han sårat henne. Man ska inte ens få kalla sig pappa efter så många chanser. Alla förtjänar en till chans, till och med två. Men inte oändligt många. Jag satt och sucka när jag såg filmen och läste kommentarar och svar. Du vet verkligen inte något om henne. Det är så många saker som är rena fakta, som du inte har en aning om. Det bästa exemplet gav Julia här innan; att Fatima jobbar flera kvällar i veckan för att kunna tjäna pengar själv. Vidare är jag helt ense med dig om att ordet är fritt, man har rätt att tycka till om offentligheter, yttrandefrihet etc. etc... Så sant, tyck på du. Det som gör mig så j-vla förbannad är att du, inte bara slänger ur dig nån dum kommentar (som så många gör), utan verkligen lägger ner tid och engagerar dig i att smutskasta och fördumma henne med tron om att du VET hur det egentligen ligger till. Vem är DU att faktiskt utge dig för att veta mer än hon själv om hennes liv.
Man blir ju mörkrädd.
- Elin

mr. kolumnen sa...

Till Elin

Jag njuter inte av att provocera “småtjejer”. Jag har haft min blogg i snart 10 år, dvs innan uttrycket ens var uppfunnet. Jag skriver (numera filmar) om allt och tycker att det viktigaste som finns är att fritt uttrycka sina tankar. Om Fatima väljer att prata om en sfär som i mitt tycke borde tillhöra det privata (jag hade aldrig skrivit om konflikter i min familj på nätet) så får hon tåla att andra har åsikter som inte överensstämmer med hennes egna. Eftersom hon valde att censurera bort mina åsikter la jag ut de på min sida

Jag är väl medveten om förhållandet i ”familjen” Mason, MEN ÄVEN VÄL MEDVETEN OM HUR DET KAN VARA ATT VARA FÖRÄLDER, vilket du knappast torde veta

Jag skulle vilja prata med er alla om 20 år, när ni gått igenom skilsmässor och spruckna drömmar, vårdnadstvister och barn som man inte kan träffa. Sedan kan ni alla förstå-sig-påare komma igen.

ehja sa...

"(jag hade aldrig skrivit om konflikter i min familj på nätet)"

Jasså? Vad är den "Svarta boken" och "I kärlekens kölvatten"? Uppdiktade grejer?

Jag har inte läst något av Fatima än. Har inte hunnit in på hennes blogg.
Men av vad man kan utläsa på kommentarerna här, så tycker jag att hon iallafall omger sig med tjejer som verkar sunda, raka, intelligenta och framför allt lojala. Om man kan döma en person efter hennes vänner, så...

Vad det gäller allt övrigt tjafs så kan andra aldrig sätta sig till doms över en annan människas upplevelser. Fatima har en upplevelse och en erfarenhet av sin far. Hon har rätt att uttrycka sig om det, oavsett vad andra tycker om honom som människa.

Vad det gäller hennes resande och inköp av div. väskor.
Det är väl inspirerande, även för en gammal nucka som mig, att ungdomarna har drömmar, att de sätter upp mål och att de verkligen kämpar för saker de vill ha?!

ehja sa...

Förresten... nej, en förälder är inte alltid en förälder.
Själv har jag en biologisk far, som aldrig brytt sig och som jag, vid de få tillfällen jag träffat honom, aldrig skulle kalla "Pappa". Den mannen har bara bidragit med arvsmassa och absolut inget mer.
Sen finns det en annan man som har älskat mig från första stund. Han har engarerat sig i mitt liv och jag kan inte känna annat än respekt för honom. Han skulle, trots att jag idag är 38, fortfarande kunna tala om för mig vad som är rätt och fel. Han skulle inte "leka" pappa. Han är och förtjänar att kallas min pappa. Trots att det alltså inte finns några blodsband.

Anonym sa...

Man behöver INTE älska sina föräldrar man behöver inte ens tycka om dom!

Att vid första mötet klanka ner på sin dotters kläder visar bara dåligt omdöme. Oavsett vilka skäl fadern har av sin frånvaro i dotters liv kan han inte dyka upp som "gubben i lådan" och göra anspråk på någon fostrande roll.

Pappor som gapar efter sina rättigheter är oftast inte lika pigga på sina skyldigheter.

Att Fatima ofta åker till London för egna inarbetade pengar är bara att kommentera "go girl go"

Du har i din blogg också kommenterat Fatimas klädsel nedlåtande. Detta har väl överhuvud taget inget värde mer än att sprida gamla patriarkaliska värdeformer. Det har ej heller något att göra med religion utan ägnat åt att förtrycka kvinnor.
Det var inte länge sedan kvinnorna i Sverige hade "hucklen" runt huvudet. DIT SKA VI INTE TILLBAKA

Du läxar också upp Fatimas mamma. Detta gör du som "en bästa vän". Ja med en sådan vän behöver man inga fiender. Hoppas verkligen hon säger upp bekantskapen för sin dotters skull.

Anonym sa...

Moa: Jag har redan kallat WT för äckelgubbe med mera, flera gånger om. Bara därför att han faktisk är det ibland. Han har dock andra sidor också. Väldigt bra och intelligenta sådana som jag respekterar fullt ut. Han är en man som älskar livet och lever det fullt ut. Han är mycket "osvensk" och det är positivt i många bemärkelser.

Jag håller med dig Moa om att jag var onyanserad när jag så snabbt gav mig in i Fatimadebatten. Jag ber om ursäkt för det. Jag vet absolut ingenting om Fatima eller hennes relation till sin far, sin mor, shoppingvanor eller någongting annat heller för den delen. Det enda jag kan se när jag läser hennes blogg är att hon verkar väldigt vettig (om än med vissa drag åt övershopping;-) och att hon ser fasligt bra ut. Sorry Fatima om jag hjälpte till att göra dig ledsen här!

mr. kolumnen sa...

Maria

Upplysningsvis: Enligt gällande rätt har en förälder som inte har vårdnaden i princip bara rättigheter förutom underhållningsskyldigheten. En pappa som blivit av med vårdnaden har alltså inte skyldighet att träffa sin dotter, däremot en rättighet att göra så. För Fatimas del gäller det dock inte eftersom hon nu är nyss fyllda 18 år.

Vad det gäller de moraliska aspekterna har jag redan kommenterat de. Jag tycker det är dåligt att han dyker upp som "gubben i lådan" men har säkert skäl därtill som är svåra att förstå för en ung människa och även för mig.

Däremot har jag ett öppnare förhållningssätt till andra kulturer än vad du och Fatima har. Ni saknar förmåga att sätta er in i hur en marokansk man tänker. Ni anser att det rådande politiskt riktiga pro feminism klimatet är det allena rådande och det som är det vi skall kasta på omvärlden. Det må vara så att vi i vårt avlägsna hörn av världen tycker så, faktum är att större delen av världen inte gör det. Vad vi tycker i lilla Sverige är tämligen ointressant. Det kan inte påverka vad muslimer tyckt och har tillämpat i tusentals år. Om vi sedan skall hårddra det hela finns egentligen inget som säger att det ena är rätt och det andra fel. Om man vänder på steken tycker ju muslimerna att vi är galna och det finns egentligen inga argument som säger att de har fel med utgångspunkt från religion och tradition.

Vad det gäller dina inövade fraser om patriarkatet och mekanismerna därikring har jag bara en sak att säga. Det är kvalificerat BULLSHIT. De som är älskande människor är humanister. De som vill att vi som människor oavsett kön skall ha det bra tillsammans är humanister. Feminismen utgår från en helt felaktig grund, nämligen att det i grundläggande form finns en motsättning mellan könen, eller som någon kallade det för något år sedan "ett könskrig". Det tror inte jag på!

mr. kolumnen sa...

PS. Underhållsskyldighet, underhållningsskyldigheten kan vi lämna därhän

Anonym sa...

En förälder utan vårdnad har INTE bara rättigheter. Den föräldern behöver tex ej informeras om barnets skolgång eller sjukvård. Dör föräldern med vårdnaden så är den föräldern som är utan vårdnad inte automatisk vårdnadshavare. Det är många rättigheter som en förälder utan vårdnad mister. Så detta är inget att rekommendera om det inte är absolut nödvändigt av vissa skäl.

mr. kolumnen sa...

.... mmmm, intelligent, välkommen på grundläggande vardagsjuridikkursen, steg 1, som jag håller snart

Maria sa...

Då tycker jag du borde informera på rätt sätt och slarva inte på samma sätt i din kommande kurs för då blir inte dina elever särskilt lärda men å andra sidan kan du fortsätta vara profet ! Själv arbetar jag som advokat för mänskilga rättigheter.

mr. kolumnen sa...

Maria, önsketänkande, som de "patriarkaliska" (he he he he) värdeformerna. Usch det luktar fjortis igen

Maria sa...

Fjortis? Du önskar, jag vet! :)

Tycker mest det luktar fyllesvin.
Ett svin är ett svin oavsett hur det parfymerar sig

mr. kolumnen sa...

Tycker att det mest luktar patetisk sexuellt otillfredsställd nolla som gapar i feministisk anda. oavsett ålder. Usch, ryser

Kan inte du släppa detta? Eller har du fastnat, liksom på dina ideologiska teorier

För vad som egentligen irriterar dig är att jag strax skall gå i det varma havet medan du får uppbära ditt socbidrag i kalla mörka Sverige. Fast du skulle väl aldrig gå i havet för den delen. Känner er typ. Det skulle vara för pinsamt att ta av sig kläderna. Förresten, har du sex (om du nu har det) med ljuset av?

Get of my as. Fuck off din nolla!!

Anonym sa...

Och den fördomsfulle wojtek har talat igen. Usch vilken idoit!

mr. kolumnen sa...

Fel igen, det var den arga wojtek, min vän