söndag, juli 15, 2007

Tonårsbekymmer

Hämtat ur en blogg nära dig.

Tjejen ifråga är 18 år, jobbar som au pair i London sedan 2 veckor och har sina funderingar över livet

10 juli 2007
Det börjar bli krångligare och krångligare att skriva på svenska…. Thats life in a big city

6 juli
Gud så trött man blir av småbarn, jag förstår inte hur man orkar tre småttingar på en och samma gång, ALDRIG för min del. Barn skall jag ha men inte tre i den åldern.

1 juli 2007
När man umgås med barn så kommer man på hur gammal man är. Man är inte bara lite äldre längre, man är mer än dubbelt så gammal. Läskig och stor tanke.

23 juni
Tankarna springer maraton i mitt huvud utan mål. Dem kommer aldrig hitta mål…

9 juni
Love is wicked. Men det e glassigt!

20 maj
Skolan är bara inte min grej helt enkelt. Jag är socialt utvecklad, gillar att prata…

2 maj
Jag vill ha lagom mkt pengar, som Carrie Bradshaw. Hon kan köpa sina Manolo's, gå ut och dricka sina Cosmopolitan's, äta flådig, dyr och snål (mängdmässigt) mat och ändå överleva

21 mars
Jag skulle gå upp på toa, parketten var hur hal som helst och jag går såklart på ett överkast som ligger på golvet och halkar hej vilt. Där ligger man platt fall, OCH jag var inte ensam, det var bland det pinsammaste jag varit med om


Osv osv osv…

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det var det spånigaste jag läst på länge, har du någon länk till siten?

Anonym sa...

tjejen i fråga är pissed och ber wojtek att lämna henne ifred. du tar det för långt. ge f*n i min blogg, rent ut sagt, wojtek. vad vill du en 18-årig tjej som är en utav dina äldsta och bästa vänners dotter? huh?

mr. kolumnen sa...

Absolut inget! Vartenda ord är hennes eget! Det belyser bara hur man funderar i den åldern. Absolut inget illa menat. Det är snarare så att hon, som vi ju pratade om innan, måste fundera på vad hon skriver. Internet är ett medium där man lätt förhastar sig i sitt skrivande och det blir lätt tokigt. Hennes namn står inte ingen länk till sidan, inget alls som skadar henne på något sätt annat än att hon blir förbannad över sina egna texter.

Anonym sa...

Jag vill ha lagom mkt pengar, som Carrie Bradshaw. Hon kan köpa sina Manolo's, gå ut och dricka sina Cosmopolitan's, äta flådig, dyr och snål (mängdmässigt) mat och ändå överleva

Herrejävlar...Så hjärndöd var inte jag vid 18 års ålder, är du säker på hennes ålder?

mr. kolumnen sa...

Svar ja. Man tänker på det viset i den åldern. Saken är den att jag känner henne och hon har många andra kvalitéer. Språk, dans t ex. för att inte tala om social kompetens. Men den där analytiska förmågan kommer väl kanske med åldern, förhoppningsvis.

Inte heller kom vi till samförstånd idag via MSN, hon är jättearg, tycker att jag ryckt loss texterna ur sitt sammanhang, men det är ju fortfarande hennes texter som ej är ändrade på något sätt och man blir väl arg när man kommer underfund med vad det är man egentligen har skrivit. Det går för fort på nätet. Många skriver utan att ägna någon närmare tanke på vad det är de skriver. Sedan finns det där för allmänt beskådande för tid och evighet. Det var väl egentligen det jag ville visa genom att citera

Anonym sa...

"Jag har lagt så otroligt mkt pengar på kläder och skor (etc) de senaste månaderna, helt sjukt mkt pengar. Jag vill nog inte veta summan av allt. Men för mig betyder det mkt så det gör mig inte direkt något. Jag älskar kläder, mode och design och jag blir faktiskt glad av mina inköp och jag uppskattar det. Så länge man uppskattar det tycker jag inte det är någon fara. När man däremot börjar ta allt för givet, då kanske man skall börja tänka efter lite. Jag vill ha lagom mkt pengar, som Carrie Bradshaw. Hon kan köpa sina Manolo's, gå ut och dricka sina Cosmopolitan's, äta flådig, dyr och snål (mängdmässigt) mat och ändå överleva men kanske inte ha så mycket mer än så. Ibland får hon leva på ingenting men hon har ändå haft det där lilla extra i början av månaden. Perfektion."

Detta är orginalet. Det kanske kan ändra uppfattning om vad jag menade. Det är mer posetivt än negativt. Jag vill inte bli megarik och ha pengar upp till öronen, jag vill ha så jag klarar mig plus pyttelite till. De flesta i min ålder vill bli miljonärer... men men det är väl jag som är en så otroligt omogen 18-åring.

Anonym sa...

När man är 18 år är det väl dags att skilja på tv serier och verklighet.
Håller med Kolumnen, man får tänka på sina ord och tåla kritik.
Men håller INTE med om att man tänker så i den åldern.
Denna tjej verkar inte leva i verkligheten.
Har hon inget annat i livet som 18 åring *skrämmande*

Anonym sa...

Som om det pratas om vad hon handlar och hur mycket för!!!!!Vem bryr sej.
Den lilla 18 åringen har missuppfattat hela grejen med din kritik.
Analytiska förmågan var det ja!!!
Inget hon verkar utveckla framöver tyvärr!

mr. kolumnen sa...

Hon har en hemsida med en kommentarfunktion (som jag av hänsyn till intergritet inte länkar till)

Om man har en hemsida vill man synas, om man dessutom på sin sida ber om kommentarer får man räkna med att kommentarerna inte alltid blir, ”tjo o tjim, och gud vad bra du är”.

En av de muntraste jag haft på Kolumnen den sista tiden var ”Gifter man sig med muslimslödder kan man lika gärna skära av hela kuken”! (2 juli 2007) Jag garvade och tackade avsändaren

Man måste ha självdistans om man ska driva en blogg. Det är inte en klubb för inbördes beundran. Det man skriver ses över hela världen och läses av allehanda människor.

Anonym sa...

Det blir så när man saknar något i livet, hon kanske aldrig haft en långvarig pojkvän, saknar en Mamma/Pappa eller en riktig vän i livet.
Får hoppas att hon finner andra värden när hon blir äldre, att pengar och saker inte är det enda som finns att skriva om, för det är sorgligt att läsa hur lycklig hon blir av "ting" och hennes värderingar om livet.